Як працює сімейна медицина в Маяківській ОТГ. ВІДЕО

Будівництво амбулаторії в Маяківській ОТГ здійснювалося за кошти державного та місцевого бюджетів. Зараз це сучасна будівля, оснащена спеціальним медобладнанням, гарно вмебльована, комфортна для пацієнтів і для медперсоналу.

Амбулаторія розрахована на роботу чотирьох сімейних лікарів. Окрім кабінетів лікарів, тут є маніпуляційна і перев’язувальна. Загалом заклад може прийняти близько 160 пацієнтів на добу. А 80 % населення громади вже підписали декларації з сімейними лікарями, які обслуговують жителів Маяк, сіл Удобне і Надлиманське, що входять до складу ОТГ.

«Ще двоє сімейних лікарів в даний час проходять стажування, – зауважив директор Маяківського центру первинної медико-санітарної допомоги Владислав Фролов.І ще нам потрібні фахівці «вузьких» спеціальностей – ендокринолог, гінеколог, спеціаліст з УЗД».

Поряд – відділення екстреної медичної допомоги. Воно складається з кабінету УЗД, рентгенкабінету, палати інтенсивної терапії, маніпуляційної. Лікарі мають технічну можливість онлайн-консультацій з фахівцями Одеської обласної лікарні за допомогою телемедицини – отримавши рентгенівський знімок, фахівці обласної лікарні протягом години можуть поставити діагноз та вирішити подальшу долю пацієнтів.

У відділенні можна проводити необхідні обстеження, стабілізувати пацієнта у важкому стані та, за необхідності, перевезти до Біляївської лікарні чи в обласний медичний заклад. Працює програма «Доступні ліки», а інсуліном в повному обсязі мешканці забезпечуються з місцевого бюджету.

Директор Маяківського центру первинної медико-санітарної допомоги Владислав Фролов підкреслив, що карета «швидкої допомоги» максимально за 3, 8 чи 15 хвилин дістається всіх трьох сіл громади.

А про те, як змінилось надання медичних послуг в Маяківській ОТГ, СИЛА ГРОМАД поцікавилась у самих сімейних лікарів. Всі подробиці дізнайтеся з відео.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *