Антирейтинг: підприємства Білгород-Дністровська та Кілії потрапили в «ТОП-100» забруднювачів

Держводагентство оприлюднило «ТОП-100» найбільших підприємств-забруднювачів за 2018 рік. Цей перелік сформований на підставі даних державного обліку водокористування за результатами поданої суб’єктами господарювання звітності про використання води у 2018 році.

Загальна кількість підприємств, що скидають забрудненні стічні води – 539, загальний обсяг скидання забруднених стічних (стічних) вод – 952 мільйонів кубометрів (з них 918 мільйонів 600 тисяч кубометрів скидають підприємства, що увійшли до рейтингу). До переліку забруднювачів увійшли підприємства, які скидають у природні водні об’єкти зворотні (стічні) води без очищення або після очисних споруд, але якість яких не відповідає встановленим допустимим скидам.

У «ТОП-100» найбільших забруднювачів за 2018 рік потрапили і підприємства Бессарабії. Так, на 50 місці розташувалися сільськогосподарські підприємства Кілійського району, які скидають в навколишнє середовище один мільйон 166 тисяч забруднених стічних вод, які навіть не пройшли часткову очистку. Трохи нижче, але з не менш істотною шкодою для навколишнього середовища, розташувалося підприємство «Б.-Дністровськводоканал», яке скинуло у Дністровський лиман один мільйон 567 тисяч кубів забруднених стічних вод, які були не очищені в достатній мірі.

А ось очолили анти-рейтинг забруднювачів: ПрАТ «АК« Київводоканал », ПрАТ« Меткомбінат «Азовсталь», ВАТ «Дніпровський меткомбінат» (м Каменська), ВАТ «Запоріжсталь», КП «Дніпроводоканал», ТОВ ВКФ «НАЙС» (г . Дніпро), ДМКП «Львівводоканал», МКП «Миколаївводоканал», Філія ПРУВОКС ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», КП «Чернігівводоканал».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *