“Народилася в сорочці”: у США бізон підкинув вгору 9-річну одеситку

У Єллоустонському національному парку США на дев’ятирічну одеситку напав бізон. Він підкинув дитину на 3-4 метри у повітря.
На щастя, вона залишилася жива, їй була надана медична допомога.
Причиною нападу бізона стало недотримання відстані між дикою твариною і людьми. За 20 хвилин до нападу на дівчинку бізона оточила група з 50 осіб. Керівництво парку радить не наближатися до бізонів, лосів і оленів на відстань менше ніж 23 метрів, до вовків і ведмедів – 100 метрів.
Щодо інциденту проводиться розслідування.
Жахливе відео нападу було опубліковано у твіттері очевидцями та швидко поширилося по соцмережах і ЗМІ. На відео помітно, як бізон направляється до трьох відвідувачів національного парку, миттєво прискорюючись. Дорослі чоловік і жінка тікають, а маленьку дівчинку бізон підкидає в повітря на кілька метрів.
Дитина, кажуть очевидці, «народилася в сорочці», тому що сильних травм дівчинці вдалося уникнути.
«Всі кричали та бігали малі діти плакали. Це було страшне видовище», — розповіла жінка, яка зняла страхітливе відео.
Дівчинці спочатку надали допомогу медики національного парку, а потім її переправили в лікарню. Дитину оглянули та відпустили.
https://twitter.com/Nicole_Emmett/status/1153947809151954944
Єллоустоун є домом для 4527 бізонів, за оцінкою серпня 2018 року. Самець бізона важить до 900 кг. Тварини можуть бути агресивними та розвивати швидкість до 30 миль в годину.

Джерело – УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *