Україна шукає альтернативи російському паливу: в Одеський порт зайшов перший танкер з турецьким дизелем

Біля 5-го причалу нафтогавані Одеського морського торгового порту вперше ошвартувався танкер “Nord Highlander” з 30 тисячами тон турецького дизельного палива.

Про це повідомили в прес-службі ОМТП.

За інформацією портовиків, вони зробили всі необхідні заходи для безпечного і своєчасного вивантаження палива в ємності компанії “Одеснафтопродукт”. За даними партнера порту – компанії “Синтез Ойл” – за 4 місяці нинішнього року через причали нафторайону перевалено 370 тисяч тон нафтопродуктів, що на 117 тисяч тонн менше аналогічних показників 2018 року.

Однак адміністрація порту, а також їхні партнери знаходяться в постійному переговорному процесі щодо залучення додаткових вантажопотоків. В основному це азербайджанська нафта, що надходить на Кременчуцький нафтопереробний завод, імпортне дизпаливо, експорт-мазут.

Прибуття першого танкера з турецьким дизпаливом, – це знакова подія. Як відомо, в останні роки перевалка наливних вантажів в нашому порту значно знизилася. Причиною тому стали геополітичні процеси, ситуація на світовому ринку нафтопродуктів.

Сподіваємося, що вантажопотік турецьких нафтопродуктів стане постійним, за рахунок якого Одеський порт зможе збільшити нафтоперевалку”, – повідомив начальник адміністрації Одеського порту Ігор Ткачук.

Нагадаємо, з 1 червня Росія має намір ввести нові санкції щодо України, що передбачають заборону експорту нафти, нафтопродуктів та вугілля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *