Кишкова поличка та стафілокок: що приховують молочні продукти, якими торгують “з землі”

Спеціалісти відокремленого підрозділу «Білгород-Дністровський міськрайонний відділ лабораторних досліджень” відібрали для дослідження проби продуктів харчування у населення, яке займається стихійною торгівлею «з землі». Про це повідомили в прес-службі Білгород-Дністровської міськради, після того як перевірили продукти, якими торгують на місцевих міні-ринках.

«На підставі протоколів санітарно-мікробіологічних досліджень харчових продуктів від 24.04.2019 року №71/73, від 25.04.2019 року №75,76,78 та від 26.04.2019 року №79-83 відібрані проби молока, домашнього сиру, бринзи коров’ячої та бринзи овечої не відповідають нормативним вимогам по наявності групи кишкових паличок (БГКП), наявності патогенного стафілококу (S.aureus) та по кількості МАФАнМ в 0,1 г. Такі результати свідчать про недотримання особистої гігієни в домогосподарстві, умов зберігання та транспортування кисло-молочної продукції, неякісне миття та дезінфекції посуду і тари, а також про можливу порчу продуктів харчування», – йдеться в повідомленні.

Фахівці констатують, що вказана продукція не відповідає вимогам безпечності харчових продуктів і представляє потенційну небезпеку для життя і здоров’я споживачів. Такі продукти можуть призвести до виникнення гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь серед споживачів неякісної продукції.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *