Як звичайне село Бессарабії стає привабливим для мандрівників

Цей тиждень видався багатим на події для села Кубей, що у Болградському районі. Завдяки природним особливостям та історичним пам’яткам сюди приїжджають дослідники різних напрямків, мандрівники, гості з сусідньої Болгарії.

На початку травня у рамках проекту «Знайди в Україні» відвідати село приїхали кияни. Їх дуже вразила особлива душевна гостинність місцевих жителів, які із задоволенням показали пам’ятки села, а ще познайомили з традиційною кубейськой кухнею, особливими національними стравами.

Слід зазначити, що село Кубей цікаве тим, що тут живуть два етноси – гагаузи та болгари. Цей факт додає Кубею особливого колориту і унікальності.

Наступними візитерами стала делегація з Болгарії, яка приїхала на святкування традиційного Георгієва дня, який особливим чином відзначається у бессарабських болгар. Делегацію зустріли дуже радо і молодь і старожили села, в будинку музей «Стара Коштом». Спеціально для гостей накрили стіл з традиційними стравами.

Цього ж дня вони відвідали загальноосвітню школу імені Теодора Балан, першого ректора Софійського університету в Болгарії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *