У Захарівці школярі долучилися до очищення узбережжя

У Захарівському районі відбулася акція до Всесвітнього дня водних ресурсів. До прибирання прибережної захисної смуги ріки Кучурган долучилися вихованці Захарівського НВК, Будинку дитячої та юнацької творчості та школярі з Майорського НВК. Разом з дорослими юні захисники довкілля прибирали береги місцевої річки, куди влітку люблять ходити відпочивальники. Зібрали кілька десятків місків зі сміттям, очистили територію та з користю провели вільний час.

Річка Кучурган потребує потужної розчистки, адже це улюблене місце відпочинку тутешніх жителів. Насправді, це річка Канай, притока ріки Кучурган, вона якраз впадає у центрі селища. Останні роки водойма заростає комишами, ми плануємо їх розчищувати й далі. А цього разу, разом з дітьми, що до нас долучилися, очистили всю територію, вивезли близько 40 мішків сміття. Закликаємо усіх місцевих берегти цю територію, адже влітку тут можна і відпочити, і порибалити”, – розповів провідний інженер “Причорноморського ЦВРГ” Володимир Чокан.

Організаторами акції стали представники басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та Нижнього Дунаю, за участі Василя Потопа, ВП «Причорноморський ЦВРГ» Антоніни Кугут, провідного інженера ВУВРБРПРД та РПБ ВП «Причорноморський ЦВРГ» Володимира Чокана, інженера І категорії ВУВРБРПРД та РПБ ВП «Причорноморський ЦВРГ» Віталія Григоренка, голови Громадської ради Державного агентства водних ресурсів України Лілії Гричулевич, голови Захарівської РДА Олексія Осійчука, начальника КЗ «Захарівський районний центр освіти, культури та молодіжної політики» Олега Воєділова.

Автор – Оксана Піднебесна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *