Бесарабський ярмарок голубів відбувся в Татарбунарах

Ярмарок голубів та декоративних птахів відбувся на території скверу «Молодіжний». Традиційно такі ярмарки проходять в Татарбунарах тричі на рік: навесні, до Дня міста – вкінці серпня, і восени.

Ініціатором традиційно виступив Татарбунарський районний клуб голубівників «Турман». На ярмарок з’їжджаються любителі голубів і декоративних птахів з Татарбунарського району, Ізмаїла, Рені, Арциза, Білгорода-Дністровського та інших міст.

Для захоплених цими прекрасними птахами людей такі ярмарки – це не тільки можливість продати своїх вихованців, але перш за все – поспілкуватися з однодумцями, побачити старих знайомих, здійснити обмін досвідом і птахами.

Підтримати колег і представити своїх голубів приїхав голова «Міжнародної асоціації льотно-спортивних та декоративних порід голубів» Сергій Домецький. За внесок у розвиток і популяризацію голубівництва в Україні він вручив подяки найактивнішим голубівникам. Незважаючи на те, що захід діє як ярмарок голубів та декоративних птахів, сюди привозять кроликів, шиншил, нутрій і навіть собак. Але все ж голуби представлені тут найбільш масово. Снігері, німці, лахор, сурмачі, монахи, сапінети, блондінети, поштові голуби, фазани, павичі – це не повний перелік пернатих красенів, якими можна було помилуватися або й придбати.

Для татарбунарців і гостей міста цей ярмарок – справжнє свято. Дорослі і діти приходять сюди цілими родинами і з величезним задоволенням спостерігають за такими різними і по-своєму гарними птахами та іншими тваринами.

One thought on “Бесарабський ярмарок голубів відбувся в Татарбунарах

  1. Дуже позитивно! Тим більше що в дитинстві я мешкав у Татарбунарах (до 1970 року – може хтось мене памятає з однокласників)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *