Між селами Кілійського району стартує ремонт доріг

Вже цього тижня починається ремонт доріг між селами Китайського “куща”. Це села, розташовані біля озера Китай Кілійського району.

Зокрема, ремонт починається на ділянці між селами Фурманівка і Новоселівка. Про радісну новину голова РДА Наталія Пятун повідомила новоселівцям під час зустрічі, яка відбулася 13 березня. Загальні збори Новоселівської громади дозволили жителям села зустрітися з керівництвом району, щоб обговорити проблеми та хвилюючі селян питання.

Сільський голова Василь Чапкін відзвітував про свою роботу за 2018 рік. Обговорюючи підсумки роботи сільської ради та перспективи розвитку, місцеві озввучили проблеми, серед яких робота швидкої допомоги, ФАПу; тарифи на воду, подальша реалізація медичної реформи в селі, можливість роботи державного нотаріуса в районі, ремонт доріг.

Приємною новиною для всіх присутніх стала інформація голови Кілійської РДА Наталії  Пятун про те, що вже з понеділка почнеться ремонт дороги Новоселівка-Фурманівка. За словами керівника, на даній ділянці будуть виконані роботи по відновленню профілю дорожньої частини і вирівнюванню поверхні, що, по-перше, закриє питання численних вибоїн і ям, а по-друге – підготує поверхню до подальшого асфальтування.

На завершальному етапі знаходиться виготовлення проекту ремонту всієї ділянки дороги Кілія-Новоселівка через Червоний Яр та Фурманівка. Виконувати роботи з обслуговування автомобільних доріг загального користування місцевого значення Кілійського району буде ТОВ «Блектоп-Сервіс», яке перемогло в тендері, запропонувавши найменшу вартість – 12 млн 400 тисяч гривень. Відновлення дороги між Новоселівка та Фурманівка має виконуватися в рамках обслуговування доріг Кілійщіни. Замовником і контролюючим органом виступає Служба місцевих доріг в Одеській області.

Крім того, до літа в Приморському планують завершити ремонт дороги, що веде до курортної частини села. Тендер планують провести вже в середині квітня.

Автор – Ганна СОКІЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *