На Одещині 6 громад отримають міжнародну підтримку на створення ЦНАПів

Шість громад Одеської області зможуть створювати або модернізувати діючі Центри надання адміністративних послуг за допомогою міжнародної програми «U-LEAD з Європою». Про це повідомили в прес-службі Одеської обласної державної адміністрації.
Меморандуми про початок роботи в цьому напрямку підписали представники Березівської, Вилківської і Красносільської ОТГ, а також міст Білгород-Дністровський, Татарбунари та Южний.
Відзначимо, меморандум в частині утворення і модернізації ЦНАП підписаний з компаніями-виконавцями NIRAS Sweden AB і SKL International. Таким чином, почалася фактична реалізація фази впровадження напрямків з покращення якості надання адміністративних послуг для населення програми «U-LEAD з Європою». Учасники програми отримають програмне забезпечення «Вулик», яке дозволить автоматизувати та підвищити ефективність роботи адміністраторів.
Крім комп’ютерної техніки та меблів, передбачені також спеціальні види допомоги. Серед них – мобільний ЦНАП або електронна система управління чергою, навчання і підвищення кваліфікації персоналу.
«U-LEAD з Європою» – одна з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України щодо підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами, зокрема Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.
Джерело – Избирком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *