Гучне затримання: 13 рабовласників з Одещини обіцяли “золоті гори” і наливали чарку по дорозі в пекло

В Одеській області фермери-рабовласники силою утримували близько сотні людей і примушували їх працювати за мізерну їжу.

Поліція затримала 13 членів етнічної міжрегіональної організованої злочинної групи, яка займалася трудовою експлуатацією людей, повідомила прес-служба Національної поліції України.
13 членів злочинного угруповання затримані. Під час обшуків вилучено зброю, автомобілі, серед них – Mercedes і BMW і мільйон гривень готівкою”, – розповів голова Нацполіціі Сергій Князєв.
За його словами, сімейна пара – громадянин Грузії і громадянка України організували в Одеській області сільгосппідприємство, на якому протягом декількох років змушували безкоштовно працювати близько ста чоловік.
Їх обманом заманювали на роботу спеціальні вербувальники. Псевдорекрутінг проводився переважно на залізницях. Підшукували соціально незахищених людей, обіцяли роботу, стабільну зарплату в 450-500 гривень в день, житло та харчування”, – розповіли в поліції.
Правоохоронці виявили, що географія пошуку жертв – 22 області та місто Київ. За кожного доставленого “раба” вербувальники отримували по 500 гривень. На місці у постраждалих відбирали документи і телефони, змушували безкоштовно працювати в полі по 13 годин, а незгодних просто били.
Князєв додав, що в результаті спецоперації поліцейські затримали зловмисників в той момент, коли вони садили в мікроавтобус нових жертв.
Двох постраждалих доставили в лікарню Одеси, інші знаходяться в Києві, проходять медогляд.
Зараз 13 членів злочинного угруповання затримані згідно ст. 208 КПК України. Слідчими розпочато кримінальне провадження за ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають”, – повідомили в прес-службі.
Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *