Маленька одеситка віддала своє волосся онкохворим дітям

В Одесі восьмирічна Аліса віддала свої розкішне біляве волосся дітям, хворим на онкологію. Волонтери зроблять з Алісиного волосся перуки, які зможуть носити діти, які втратили рідне волосся в результаті лікування.

За словами Світлани, мами дівчинки, Аліса довго мріяла про довге волосся, її не стригла з дворічного віку. Але дочка сама наполягла на тому, щоб віддати волосся онкохворим дітям.

«Хто знає Алісу, в курсі як вона дорожила своїм волоссям, скільки разів говорила про те що ніколи їх не пофарбує і не постриже, – розповіла мама дівчинки. – Але тиждень тому вона дізналася що є дітки, які в боротьбі з раком втратили своє волосся, і для них виготовляються перуки. Тиждень Аліса вмовляла мене зістригти волосся на користь діток, а я намагалася її відмовити, хотіла щоб цей вчинок був максимально усвідомленим. Сьогодні було прийнято остаточне рішення і ось результат. Волосся ми відправляємо волонтерам. Захоплююся і пишаюся».

Так Аліса підтримала ініціативу #Hairforshare. Волонтери збирають натуральне волосся від 35 см, щоб зробити з них перуки для онкохворих діток, які втратили волосся під час лікування. Таким дітям підходять тільки натуральне волосся, тому що синтетичні матеріали часто викликають алергію.

Приєднатися до ініціативи можуть і дорослі – досить, слідуючи інструкціям проекту, обстригти волосся, необхідна довжина для перуки – від 35 см.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *