Законодавці чи кнопкодавці: хто з нардепів від Одещини порушує Закон?

Громадський рух “ЧЕСНО” оприлюднило список народних депутатів, які протягом 2018 року допустили неперсональне голосування у Верховній Раді України.

Як повідомили активісти руху, щонайменше 140 нардепів “кнопкодавили” 1 тисячу 270 разів під час голосувань у парламенті.

Серед порушників – двоє депутатів від Одещини: Олександр Урбанський (Блок Петра Порошенка “Солідарність”), який кнопкодавив 29 разів, та Антон Кіссе (партія “Відродження”), який голосував за інших 26 разів.

При цьому, як відзначає “ЧЕСНО”, проблема неперсонального голосування пов’язана з низьким рівнем відвідування нардепами засідань ВР.

Зазначимо, стаття 84 Конституції України зобов’язує народних депутатів України голосувати особисто. Однак, діюче законодавство не передбачає жодних санкцій до депутатів-порушників.

Зазначимо, що під час кнопкодавства неодноразово був зафіксований ще один депутат від Одещини – Віталій Барвіненко. У листопаді 2018 року він “попався на гарячому” аж 6 разів, хоча більшість засідань парламенту прогулює.

Крім нього, до тодішнього рейтингу порушників потрапив Василь Гуляєв (“Відродження”), який тричі кнопкодавив та його колега по фракції Леонід Клімов.

Автор – Роман ПЕТРОВСЬКИЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *