Таїровська ОТГ: новий голова Тимур Хасаєв склав присягу

Зранку 26 грудня, члени Таїровської виборчої комісії, враховуючи катастрофічну ситуацію у громаді, пов’язану із блокуванням роботи ОТГ низкою новообраних депутатів, на своєму засіданні ще раз розглянули питання щодо оголошення результатів виборів депутатів на тих округах, де вибори раніше були визнанні такими, що не відбулися. Нагадаємо, таких округів було 6.

Як повідомляє видання “Південна Медіа Мережа”, в результаті голосування до 20-ти раніше обраних депутатів Таїровської ОТГ 1-го скликання додалося ще 6.

Таким чином Таїровська об’єднана територіальна громада отримала повний склад депутатського корпусу. Вже увечері цього ж дня, 26 грудня , о 17.00 в Таїровському будинку культури розпочалася перша сесія новоствореного органу місцевого самоврядування. На засідання прибуло 14 новообраних депутатів.

12 депутатів проігнорували засідання першої сесії, з яких причин – невідомо.

Але все ж таки необхідного для початку роботу кворуму, у складі 14-ти депутатів, вдалося досягти.

Під час засідання була зачитана постанова про реєстрацію Тимура Хасаєва Таїровським селищним головою. Вона була вручена особисто переможцю виборів з рук голови Таїровської територіальної виборчої комісії. Потім у присутності депутатів, представників громадськості та ЗМІ Хасаєв Тимур Хасанович склав присягу селищного голови.

Нагадаємо, вибори до Таїровської селищної ОТГ відбулися рівно рік тому, 24 грудня 2017 року. Але протягом року відбулася низка подій, яка не дала можливості громаді запрацювати. Спочатку виборча комісія ніяк не могла “порахувати” результати виборів. Попередньо, за інформацією спостерігачів, лідером став Тимур Хасаєв, син діючого голови Хасана Хасаєва, якому ТВК відмовила у реєстрації кандидатом на виборах. Між тим, 12 спроб зібрати депутатів на першу установчу сесію провалилися. До складу Таїровської громади увійшло село Сухий Лиман, а загальна кількість населення в об’єднаній громаді складає близько 70 тисяч людей.

Рахунки Таїровської ОТГ протягом усього 2018 року були заблоковані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *