Новорічна творчість маленьких кілійців

Рушійною силою змін в громаді є молодь, тому найкращі інвестиції – в дітей, в їх таланти, культурне виховання. На цьому і побудована робота позашкільних установ Кілійської об”єднаної громади – Будинку науково-технічної творчості (директор Олена Тищенко), Будинку дитячої та юнацької творчості (директор Людмила Вишнякова) та їх філіалів в селах Ліски, Шевченкове, Приозерне, Старі Трояни.

В рамках обласної природоохоронної акції «Ялинка» та всеукраїнських конкурсів «Новорічна композиція» та «Український сувенір» відбулася виставка творчих робіт, в якій взяли участь вихованці шкіл та позашкільних установ. Журі серед 85 заявлених саморобок, виконаних в традиційних і нових техніках прикладного мистецтва, відібрало кращі з найкращих, які представлятимуть Кілійську громаду в Одеському гуманітарному центрі.

Серед них – фантазійний колаж Владислава Кипариса, новорічна композиція Шкурина Ольги (село Шевченкове, керівник гуртка «Виготовлення сувенірів» Олена Сивак), колективна робота Самуїла Фокши, Вікторії Пожар, Кристаліни Наку (село Приозерне, керівник гуртка Андрій Миронов) та інші.

За 16 років, що керує Будинком творчості Олена Дмитрівна Тищенко, кожен рік роботи вихованців повертаються з області з нагородами.

«У цьому році, на мій погляд, – зауважила директорка, – дитячі роботи виконані з натхненням – увібрали в себе мрії про мир, злагоду в світі та можуть претендувати й на всеукраїнський рівень».

Автор – Тимур Ільченков

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *