Лазня як реабілітація: як у церковній громаді під Одесою біженці повертаются до життя? ВІДЕО

Збирати сили для життя і зцілюватись. Німецька Євангелічна Лютеранська церковна громада, що живе в селі Петродолинське на Одещині, відкриває зимовий сезон гарною новиною. Чоловіче крило спільноти вірян вирішило збудувати нову лазню для своїх потреб. 
лазняОкреме приміщення звели всього за п’ять місяців. Знайшли доброчинців, які допомогли закупити будівельні матеріали, а вже самотужки доклали рук, щоб втілити свою мрію, розповів СИЛІ ГРОМАД пастор Олександр Гросс. Будівля вже майже готова, тож тепер парафіяни можуть починати нею кристуватися.
У нас є людина, це адміністратор нашої церкви, який в своєму житті збудував не одну таку лазню. Він сказав, що врахував всі свої помилки, які я зробив в минулому, і тепер зробив найкращу.  Йому вже 70 років, і ми вдячні, що він постарався і цей проект реалізував разом з хлопцями”, – поділився Олександр Гросс, пастор Німецької євангедічно-лютеранської церкви.
На території церкви діє містечко, де живуть біженці з Херсонщини. Тут вони знайшли не лише прихисток, а й гідні умови перебування: на території є церква, дитячий майданчик, спортивна зала, а відтепер – і лазня. Ніхто не сидить склавши руки. Збирають щедрий врожай зі своїх грядок, готують самотнім людям обіди, і навіть виготовляють необхідні речі хлопцям на фронт. Серед них – окопні свічки, які звідси ящиками доправляють на передову.
Це для наших захисників окопні свічки, щоб і видно їм було, і трохи вони гріють, можна руки нагріти”, – каже Володимир Романів, вимушений переселенць з села Зміївка на Херсонщині.
“Треба розуміти, що люди які приїжджають до нас, вони втратили все, їхніх будинків вдома майже немає. Це часто впливає на їх психічний стан, і на фізичний стан. Тому ми робимо все можливе й неможливе, щоб вони пройшли цю реабілітацію, щоб вони відновилися, щоб в них з’явився такий вогонь життя всередині. Щоб вони знову мріяли і хотіли жити”, – розповів пастор Олександр Грос. 
ВІДЕО – від СИЛИ ГРОМАД:
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *