За допомоги Литви в Березівці відкрили сонячну електростанцію у школі

За сприяння міністерства навколишнього середовища Литви встановлюють сонячні панелі та в лікарні міста Березівка.

Візит делегації Литовської Республіки до міста Березівка Одеської області співпав із відкриттям сонячної електростанції в початковій школі, – повідомив голова громади Валерій Григораш.

«Наше місто відвідала делегація Литовської Республіки, до складу якої увійшли Посол Міністерства закордонних справ Литовської Республіки з енергетичних питань Kestutis Kudzmanas та директор Okata LLC Tomas Ridikas. Цей візит став важливим кроком у розвитку співробітництва. Завдяки зусиллям почесного консула Литви в Одесі Олени Друтіс та підтримці литовських меценатів було засновано Благодійну організацію «Литовсько-Український благодійний фонд «ПІДТРИМКА», яка допомагає українським громадам, постраждалим від війни”, – розповів голова на своїй сторінці.

Під час візиту відбулося урочисте відкриття сонячної електростанції, яка була встановлена у початковій школі Березівської міської ради за підтримки литовських партнерів. Також делегація завітала в Березівську центральну міську лікарню, де розповіли гостям про хід облаштування закладу сонячними панелями. Ці проєкти реалізовані за участю Агентства управління екологічними проектами при Міністерстві навколишнього середовища Литовської Республіки.

Крім того, обговорили подальші перспективи співпраці між Березівською громадою та Литвою, зокрема, нові проєкти, спрямовані на підтримку місцевих закладів та жителів громади в енергетичній сфері, – поділився В.Григораш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *