Кожна людина важлива: як у Молдові проходить перепис українців? ВІДЕО

Чому українців, які через війну перебувають у Молдові закликають ОБОВ’ЯЗКОВО взяти участь у перепису населення?
На це питання в ефірі телепроекту “ЩоТижневик”, що виходить на каналі TV Moldova1 відповів керівник відділу перепису Національного бюро статистики Дорін ЛОЗОВАНУ та медіаторка Ірина ЧУМАЧЕНКО.
Спікери відповіли на питання, навіщо Республіка Молдова збирає достовірні дані про кількість населення, і умови, в яких проживає кожна родина. Це потрібно для того, аби держава визначила основні освітні, медичні та культурні потреби, проблеми в інфраструктурі, забезпеченні когмунальних послуг, роботою тощо.
Одне з питань, яке найбільше турбує українців, особливо чоловіків, котрі виїхали за кордон, – чи є ця інформація захищеною від передачі в інші органи? Адже багато хто виїхав до набуття чинності закону про обов’язкову мобілізацію, а правила змінилися. Як засвідчив Дорін Лозовану, усі надані дані є конфіденціними, і навіть кодуються за спеціальними технологіями, а тому не можуть передаватися іншим органам навіть всередині Республіки Молдова.
Також гості спростували фейки щодо питань про вади зі слухом чи зором, які розганяє ворожа пропаганда, що мовляв, ці дані будуть використовуватись для набору в молдавську армію.
Це питання так званої “вашингтонської групи”, які покликані визначити потреби тієї чи іншої груп населення в суспільстві, аби держава розуміла, як краще створити для них інфраструктуру чи послуги”, – пояснює Дорін Лозовану.
Повний виступ дивіться у ВІДЕО від TV Moldova1:

One thought on “Кожна людина важлива: як у Молдові проходить перепис українців? ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *