Бізнес на природі: як Нацпарк “Тузлівські лимани” знищує заповідний ліс в Лебедівці? ФОТО, ВІДЕО

Національно-природний парк “Тузлівські лимани”, що діє на території колишнього Татарбунарського району (зараз Білгород-Дністровський) звинувачують у нанесенні непоправної шкоди екології, а саме знищенню заповідного Лебедівського лісу, що на території Тузлівської ОТГ на Одещині.

Про це повідомляє телеграм-канал Stop Corruption Odessa.

Тузлівські лиманиУ мережу потрапили численні фото з підконтрольної  екологам території, а саме з лісового урочища “Лебедівка”, де влітку 2021 року відпочивали туристи. Сміття, сморід, захаращена природа, і – несанкціоновані вигрібні ями і каналізаційні стоки, які потрапляють прямо… до грунтових вод первозданного лісу.

Виявляється, дозвіл на розміщення кемпінгів в дикій природі надала т.в.о. директора Нацпарку Ірина Вихристюк, уклавши з травня по вересень 2021 року угоди з мінімум трьома ФОПами без проходження жодних прозорих конкурсів чи тендерних закупівель.

Серед них – кілька підприємців і громадська організація “Експедиція” з Одеси.

“Ще один ФОП Сингаївський, діяльність якого полягає в “Наданні рекреаційних послуг”, засвітив сам нацпарк у відповідь на незручне питання однієї з відвідувачок “лісу чудес”, – йдеться в повідомленні.

Оприлюднив телеграм-канал і цифри за користування рекреаційною територією. Так, за розміщення одного кемпінгу на дикій природі бізнесмени брали по 1200 грн на добу, а туристів в курортний сезон були сотні й тисячі.

Тузлівські лиманиРезультат від доходу такої безпринципної діяльності ми бачимо на фото: витоптаний, вирубаний і загиджений ліс. Скільки ж насправді в цілому заробив грошей “неприбутковий” Нацпарк внаслідок безгосподарної діяльності своїх “партнерів”, нанісши непоправні збитки екології, – залишається за кадром.

“Як бачимо, міцна “любов” до природи не заважає псевдоекологам з Нацпарка наживатися на лісах, реакреации і туристах. Адже в реальності ними рухають абсолютно інші мотиви: нескінченна жадність, виверткість, махінації і бажання встигнути швидше набити кишені, поки ніхто не розібрався. Саме тому в усіх публічних виступах Вихристюк “таврує ганьбою” державну екологічну інспекцію, Держрибохорону, Саратське лісництво, до якого відноситься підконтрольний їй ліс в Лебедівці, і навіть попередніх бізнесменів, яких вона буквально витравила з цього місця, щоб посадити на ласий шматочок “своїх” людей. Адже усі держслужбовці відкрито вказують на повну некомпетентність і зловживання повноваженнями спритних керівників цілого Нацпарку в Одеській області, яким вдалося узурпувати усі природні ресурси у своїх руках, і під приводом завзятих захисників екології цинічно наживатися на народному надбанні”, – йдеться у дописі.

Звинувачення у порушенні закону з боку тимчасової очільниці НПП “Тузлівські лимани” Ірини Вихристюк лунають вже не вперше. Так, архітектор Олександр Очинський  з міста Татарбунари вважає, що одіозна пані, яка очолює цілу держустанову, під виглядом турботи про екологію, – насправді її знищує. Приміром, самовільно будувала несанкціоновані острови для птахів, зрубуючи дерева у Саратському лісництві, що у заповідній зоні суворо заборонено. А коли її за руку зловив лісник, виправдовувалась, що це буцімто “природоохоронний захід”. А ще звела будинок на піщаному перешийку двох лиманів, – без жодних дозвільних документів від державних органів. Проте публічно пані Вихристюк позиціонує себе як екологиня, яка, мовляв, дбає виключно про інтереси біосистем, а не власну кишеню.

Ситуація, яка бачимо, критична. А можлива вона через повну безконтрольність, неповагу до закону та до державних органів з боку тимчасових екологів, які зробили з Нацпарку на Одещині власну годівницю.

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Тузлівські лиманиТузлівські лимани

Тузлівські лимани

 

 

 

 

 

 

 

 

сингаївський

Чорний

Автор – Роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *