Мін’юст повернув зрошувальну систему у власність Кілійської громади

Міністерство юстиції анулювало незаконну реєстрацію СПК «Маяк» права власності на Кілійську зрошувальну систему, яка з 2004 року була на балансі у міської ради.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Кілійської ОТГ В’ячеслав Чернявський.

«Спасибі колективу міської ради, юристам і міністру юстиції Денису малюсков за проведену роботу, за те, що майно нашої громади повернулося назад до нас на баланс. Тепер всі можуть переконатися, що це майно дійсно всій нашої громади на законних підставах», – написав голова громади.

В указі Мін’юсту, який також опублікував В’ячеслав Чернявський, сказано, що скарга Кілійської міськради малаа бути задоволена в повному обсязі, а рішення реєстраторів від 2017 року про реєстрацію права власності на зрошувальну систему за СПК «Маяк», скасовані.

Відзначимо, що відповідно з указом, майно Кілійської громади було викрадено за допомогою КП «Центр державної реєстрації Хлібодарської сільської ради», який знаходиться в двохстах кілометрах від Кілії.

Виконання указу Міністерства юстиції доручено Офісу протидії рейдерству.

Нагадаємо, у 2017 році ТОВ «КСП« Маяк» самовільно зареєструвало право власності на якусь нежитлову будівлю, вказавши, що зрошувальна система протяжністю 134 км є невід’ємною частиною цього об’єкту нерухомості. При цьому з 2004 року постановою Кабміну всі зрошувальні системи, в тому числі і Кілійська, були пер%5дані на баланс місцевих рад.

Після того як керівництво Кілії дізналося про такий кричущий факт привласнення майна громади з балансовою вартістю 10 млн гривень, до Міністерства юстиції було направлено відповідне звернення для анулювання права власності на зрошувальну систему, а поліцією відкрито кримінальне провадження, в рамках якого на даний момент ведеться слідство .

Сподіваємося, що тепер, коли Міністерство юстиції підтвердило права Кілійського міськради на зрошувальну систему та захистило її від посягань рейдерів, поліція встановить яким чином майно громади було переоформлено на приватну фірму і причетних до цього осіб.

Джерело – БессарабіяІнформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *