У межах ініціативи «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів», за підтримки швейцарсько-українського проєкту DECIDE на базі Одеського центру професійно-технічної освіти відбулося проведення профорієнтаційного Кулінарного батлу.
Про це пише Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації
Учасниками батлу стали учні та учениці 8-9 класів закладів загальної середньої освіти територіальних громад Одещини.
«Щиро вітаю усіх, хто наважився взяти участь у конкурсі професійної майстерності «Моя авторська страва». Для мене ви вже переможці! А якщо ще й любите готувати і все ще вагаєтесь з обранням професії, варто звернути уваги на наші заклади профтехосвіти. Саме тут ви можете дати старт своїй заповітній мрії! Користуючись нагодою, хочу подякувати нашим партнерам – швейцарсько-українському проєкту DECIDE та ГО “Cult Food” за підтримку та сприяння учнівській молоді Одещини в самореалізації, а також за популяризацію профтехосвіти і зокрема професій кулінарного спрямування», – звернулася до присутніх заступник директора Департаменту освіти і науки Таїса Абозіна.
Під час батлу школярів ділили на команди по 4 учасники в кожній. Вони проходили майстер-класи з різних професій: кондитер, кухар, бармен, офіціант. Командам давали однакові набори інгредієнтів, тож всі мали рівні умови для творчості та креативу.
Майстер-класи та оцінювання робіт проводили майстри виробничого навчання.
Наприкінці конкурсу команди отримали нагороди за різними номінаціями.