Скандал через тендер: в Ананьєві лікарню ремонтуватиме фірма, яку звинувачують у змові

Ананьївська багатопрофільна міська лікарня обрала підрядника з найдорожчою пропозицією на тендері, що призвело до звинувачень у змові. Фірма, чию пропозицію відхилили, вважає це рішення необґрунтованим і порушенням законодавства.

Про це одеським ЗМІ стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

Відомо, що медичний заклад оголосив закупівлю на капітальний ремонт захисної споруди. У тендері взяли участь дві компанії: ТОВ “Євроспецмонтаж” і ТОВ “ПБК “УКРІНВЕСТБУД”. Хоча остання запропонувала виконати роботи за 18 700 749 грн, замовник віддав перевагу дорожчій пропозиції від ТОВ “Євроспецмонтаж”, яка становила 20 023 746 грн. Наразі з нею готуються укласти договір

На Одещині лікарня обрала для ремонту укриття дорожчу пропозицію й отримала звинувачення у змові - фото 1
Дані з відкритого аукціону. Фото: скриншот

Внаслідок чого фірма “УКРІНВЕСТБУД” оскаржила рішення замовника, вказуючи на низку порушень. Зокрема, компанія зазначає, що їхню тендерну пропозицію було відхилено на основі формальних невідповідностей, які могли бути виправлені в рамках чинного законодавства.

“Замовником жодним чином не зазначено, що саме порушено в умовах тендерної документації та що саме не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації, оскільки неможливо визначити кількість днів будівництва без підписаного Договору про закупівлі”, — йдеться у повідомленні компанії.

Також підрядник наголошує, що подана ними тендерна пропозиція відповідала всім вимогам, а включені додаткові ресурси, такі як електроенергія та мастильні матеріали, є необов’язковими згідно з кошторисними нормами.

“Слід зазначити, що технічним завданням (додатку №2 зі змінами до документації) не передбачено таких позицій та в зазначеній кількості”, — написав підрядник.

Наразі ТОВ “ПБК “УКРІНВЕСТБУД” вже подала скаргу на рішення до замовника та планує звернутися до Антимонопольного комітету України у разі відмови в перегляді результатів тендеру.

Зазначимо, тендер на ремонт укриття в лікарні оголошували двічі за це літо. При цьому на другий раз вартість закупівлі зросла на майже сто тисяч гривень.

На Одещині лікарня обрала для ремонту укриття дорожчу пропозицію й отримала звинувачення у змові - фото 2
Дані з відкритого аукціону. Фото: скриншот

У першому тендері брали участь дві фірми: ТОВ “Євроспецмонтаж” та ТОВ “СКАЙ ГРУП ДЕВЕЛОПМЕНТ”. Другий підрядник пропонував зробити ремонт теж дешевше, але замовник намагався обрати першу фірму. Тоді “дешевший підрядник” теж оскаржував рішення лікарні в Антимонопольнім комітеті, кінець кінцем, закупівлю скасували з поміткою “відсутність пропозиції”.

Роботи міститимуть улаштування перегородок, мурування окремих ділянок внутрішніх стін із цегли, тинькування та фарбування поверхонь стін, улаштування покриттів, заміну дверей, електромонтажні роботи, сантехнічні роботи тощо.

2 thoughts on “Скандал через тендер: в Ананьєві лікарню ремонтуватиме фірма, яку звинувачують у змові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *