Шахраї розсилають фейкові листи від керівника Роздільнянського району

На Одещині шахраї від імені керівництва району виманюють гроші під виглядом підтримки ЗСУ. Фейкові листи надсилають, зокрема, від імені голови  Роздільнянської райдержадміністрації, Сергія Приходька.

У Роздільнянській РДА зауважили, що шахраї намагаються дискредитувати районну владу.  Так, в соцмережах Viber, WhatsApp та інші месенджери від її імені розсилаються листи з проханням фінансової підтримки ЗСУ.

«Роздільнянська районна військова адміністрація офіційно повідомляє, що це шахрайство. Жодних листів з таким змістом від імені голови (начальника) Роздільнянської районної державної (військової) адміністрації не розсилалися. З метою з’ясування всіх обставин подано заяву до правоохоронних органів. Будьте пильні та перевіряйте інформацію. Не дайте нікому ввести себе в оману. Якщо виявили такі фейки, звертайтеся до правоохоронців», – мовиться в інформації районного органу влади.

фейк

Крім того, Роздільнянська районна державна (військова) адміністрація в рамках постійного моніторингу публічних закупівель, що проводяться в територіальних громадах Роздільнянського  району, провела аналіз  оголошених та проведених закупівель на предмет їх доцільності за період з 17 серпня  по 23 серпня  2024 року.

Про це йдеться на офіційному сайті Роздільнянської РВА.

Спеціалістами економічного відділу  відпрацьовано 66 закупівель  на загальну суму 4,5  млн. грн. з них 22 закупівлі на загальну суму 738,6 тис. грн  Великомихайлівською селищною радою та її комунальними установами, 11 закупівель на суму- 1058,0 тис. грн по Великоплосківській сільській раді, 13 закупівель на суму 735,4 тис. грн по Затишанській селищній раді, 7 закупівель на суму 973,0 тис. грн по Лиманській селищній територіальній громаді, 4 закупівлі на суму 869,8 тис. грн по Захарівській територіальній громаді, 2 закупівлі на суму 158,5 тис. грн по Степанівській територіальній громаді.

Під час моніторингу особливу увагу було приділено закупівлям, які  викликали сумніви щодо їх доцільності. Проведено аналіз середніх закупівельних цін на ринку на продукти харчування по 10 закупівлям та на бензин  по 2 закупівлям. Після детального аналізу оголошених закупівель, робочою групою «Прозорість та підзвітність», встановлено, що всі закупівлі проводилися з дотриманням вимог та норм чинного законодавства.

Територіальними громадами на  закупівлю продуктів харчування витрачено 1,254 млн.грн. (27,6% від загальної суми закупівель за звітний період), на освіту -743,0 тис. грн (16,4%), на медицину-174,0 тис. грн (3,8%),  на придбання будівельних матеріалів – 830,0 тис.грн. (18,3 %), на бензин – 525,0 тис.грн. (11,5%), на забезпечення функціонування органів місцевого самоврядування та їх підрозділів- 124,5 тис. грн (2,7%) на оплату енергоносіїв – 882,0тис. грн (19,4%).

2 thoughts on “Шахраї розсилають фейкові листи від керівника Роздільнянського району

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *