“Годують гидотою”: військовий поскаржився на якість харчування в одеській лікарні. ВІДЕО

Кінець врожайного літа – а в медзакладі Одеси жодних овочів або фруктів. Замість м’яса – шкірки та жили. А от сьогодні, коли прибула перевірка, на кухні з’явилася курятина.

Скандал через харчування спалахнув в Одеській психлікарні. Військовий медик Петро Конопля, який проходить тут реабілітацію, заявив про нестерпні умови й оголосив гоодування.

Серію дописів він оприлюднив у соцмережах. Після розголосу вже сьогодні до лікарні прибули перевіряльники. А військовий каже – голодуватиме доти, поки умови в лікарні не стануть гідними.

Чорна пліснява перебирається зі стіни на подушку – і це у розпал спекотного літа, показав пацієнт лікарні.

Ми цим дихаємо. Люди, які знають, яких хвороб можна мати, надихаючись цією пліснявою, імунку можна посадити дуже швидко”, – розповідає Петро Конопля.

Представниця уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Одеській області Марія Попова розповіла, що в меню Одеської обласної психіатричної лікарні, в якій оголосив голодування через погане харчування бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля, немає овочів, зокрема огірків та помідорів.

Про це вона розповіла в коментарі Суспільному.

“Ця кухня, це просто якийсь жах. В принципі, слова людини, яка виклала відео, підтверджуються, і підтверджуються вони не тільки словами військовослужбовців, а і тим, що ми побачили. Не можуть військовослужбовці, які сьогодні боронять нашу країну, перебувати в таких умовах. І не тільки військовослужбовці, взагалі усі люди не мають перебувати в таких умовах”, – зазначила Попова.

За її словами, до керівництва лікарні та керівництва Одеської області надіслали листи з рекомендаціями негайно вжити заходів з покращення умов перебування пацієнтів в лікарні.

  • Раніше директор медзакладу Станіслав Сервецький розповів, що в лікарні нібито немає фінансових і технічних ресурсів для приготування спеціалізованої їжі для військових.
  • Міністерство охорони здоров’я України заявило, що в ситуації розбиратиметься комісія департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації, яка вивчить озвучені факти, а також причини, за яких пацієнти не були одразу розміщені в приміщеннях медзакладу із належними умовами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *