Куди звертатися дружині військового для безоплатного лікування безпліддя?

В Україні доступні безоплатні послуги з лікування безпліддя. Розповідаємо, куди звертатися дружині військового для лікування безпліддя безоплатно.
Медична допомога надається в тих закладах, які мають договір із НСЗУ за пакетом «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)». Таких лікарень зараз 15, 12 із них – приватні, повідомили у Нацслужбі здоров’я. 

Послуга з лікування безпліддя надається при встановленому діагнозі «Жіноче безпліддя» або «Чоловіче безпліддя».

Важлива умова: вік жінки на момент початку циклу запліднення повинен бути не більше 40 років.

1. Спочатку пацієнтка має звернутися до акушера-гінеколога – направлення для цього не потрібне. Лікар проведе обстеження та визначить показання для проведення штучного запліднення. За потреби – направить на консультацію до суміжних спеціалістів (кардіолог, ендокринолог та ін.).

2. Після дообстеження або лікування акушер-гінеколог скеровує пацієнтку до мультидисциплінарного консиліуму лікарів. Консиліум ухвалює рішення про показання до послуги з лікування безпліддя та відсутність протипоказань.

Щоб знайти лікарню, можна скористатися інформаційним дашбордом на сайті НСЗУ «Електронна карта місць надання послуг із медичної допомоги»  або зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

One thought on “Куди звертатися дружині військового для безоплатного лікування безпліддя?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *