Волонтери з Акерману знайшли і відремонтували для армії броньовану машину. ВІДЕО

Усе – для Збройних сил України. У буквальному сенсі до цього ставляться волонтери з Білгорода-Дністровського. Минулого тижня вони знайшли і відремонтували для армії цілу БРДМ – ось такого велетня для піхоти. Техніку згодився віддати один з місцевих підприємців. 
Про цю історію знімальній групі СИЛИ ГРОМАД розповіла місцева волонтерка, засновниця ГО “Буджак це Україна” Інга Величко. 
Щоб доправити техніку до місця дислокації, волонтерам довелося здолати чимало перешкод,  задіяти різні служби, і військових, і поліцію. Та першочергова проблема була з тим, як цей скарб відремонтувати.
“Цей БРДМ був не на ходу, ми оголосили збір. Буквально за три дні він був закритий. На 40 тис гривень на ремонт для цього БРДМ, збір закрила буквально одним донатом депутат Одеської обласної ради ради Алла Гінак. Вона є нашим ангелом-охоронцем, практично ні один збір не йде без неї”, – поділилася Інга ВЕЛИЧКО. – Своїм ходом ми побоялися везти, так як в нас прикодонний пункт, військові нам надали трал, та прикордонники не розуміли що це, куди це, що це військові! Було дуже багато перепон, але все ж таки ми це змогли”. 
БРДМ – броньована розвідувально-дозорна машина – це військовий супер-позашляховик, він легко й ефектно долає ділянки складного бездоріжжя, славиться здатністю забиратися в такі місця, де навіть джип засяде по дах.
Це БРДМ-2, вона уміє плавати, вона й окопи долає, виконує свої задачі ідеально. Всередині вона вміщує в себе чотирьох людей. На 100 км вона бере 45 літрів палива, машина просто в ідеалі, все перевірили, ми вдячні всім, хто нам поміг і надав таку машину”,  – пояснює водій військової частини Максим РЯБКО.
До збору коштів вже традиційно долучились творчі активістки з Акерману, майстрині “Мальованого півня”.
Інга Величко – родом з Хмельниччини, та останні роки мешкає на Одещині. Свою волонтерську дільність розпочала ще до великої війни, у селі Приморське створила пункт роздачі вживаних речей, допомагали нужденним сімям, людям з інвалідністю. Та усі свої сили акумулювала у 2022-му, коли після удару росіян по Сергіївці загинуло більше 20-ти людей. Далі був авіаудар по селу Чабанське, згодилася допомога й постраждалим землякам, переселенцям.
Для жінок складних справ немає, вважає Інга Величко, а тому бачить свою місію в найширшій підтримці захисників.

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна, відеомонтаж – Зоя Бродська

One thought on “Волонтери з Акерману знайшли і відремонтували для армії броньовану машину. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *