Додаткова смуга: влада Одещини обіцяє скоротити черги на транзитній ділянці дороги Одеса-Рені

На контрольних постах «Маяки» та «Удобне», що знаходяться на транзитній ділянці автодороги Одеса-Рені, вживають додаткові заходи для покращення руху та перевірки документів, адже кожного дня там збираються великі черги. Проблеми з великими вантажівками, що перекривали дороги, мають бути невдовзі вирішені шляхом створення спеціальних смуг руху для різних типів транспорту.

Про це на брифінгу розповів начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Для покращення ситуації бізнес виділив ресурси на створення окремих стоянок для вантажівок, де їх перевірятимуть на наявність порушень, перш ніж дозволити продовжити рух. За словами Олега Кіпера, це значно скоротить черги та стане великим кроком на шляху до вирішення проблеми з багатогодинними затримками на КПП.

 

«Ми зараз там попросили бізнес небайдужий, аби там зробили окрему площадку. Хочемо вантажівки в окрему стоянку ставити, щоб їх перевіряли на наявність ухилянтів і не тільки, і вони потім заходили б без перевірки. Таким чином легковим автомобілям не заважатимуть їхати», — зазначив Олег Кіпер.

Також легкові автомобілі та автобуси матимуть окремі смуги, де вони можуть безперешкодно рухатися. Також встановили туалети та сміттєві баки на стоянках.

 

«Автобуси взагалі будуть на зустрічній смузі, легкові стоятимуть в правому ряду, а для вантажівок — додаткова смуга буде насипана. Не капітально, а на швидку руку, але це буде для того, щоб  вони могли на стоянці зупинитися для перевірки. А далі вони по третьому ряду будуть йти», — розповів начальник Одеської ОВА.

Нагадаємо, через війський стан та зруйнований міст через Затоку ситуація з проїздом по трасі Одеса-Рені значно ускладнилась. В кількаметровій черзі деколи можна провести від 2 до 5 годин, – адже на КПП з обох боків прикордонники та СБУ перевіряють кількість людей в автівках та наявність документів для виїзду у військовозобов’язаних.

2 thoughts on “Додаткова смуга: влада Одещини обіцяє скоротити черги на транзитній ділянці дороги Одеса-Рені

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *