Курортною землею на Одещині “приторговував” віцемер і землевпорядники – СБУ

Про це 13 травня повідомили в Управлінні СБУ в Одеській області.

За даними слідства, до складу групу входили посадовці міської громади, сільської ради та землевпорядної організації. Вони розробили механізм з протиправного заволодіння землями рекреаційного призначення комунальної власності.

Зокрема, серед затриманих членів групи заступник Білгород-Дністровського міського голови: слідчі СБУ задокументували його причетність до справи.

За даними інтернет-видання “Думська”, йдеться про Андрія Криштопова — заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів.

На Одещині затримали чотирьох людей за підозрою у заволодінні землею біля лиману: серед них віцемер одного з міст
Затримання віцемера Білгорода-Дністровського. СБУ

Саму ж схему незаконного привласнення землі на узбережжі Дністровського лиману правоохоронці заблокували у січні цього року. Тоді йшлося про затримання голови Мологівської громади Білгород-Дністровського району.

В СБУ розповіли, що механізм відчуження землі полягав у підробці документів. Право власності на земельні ділянки оформляли на підставних осіб, оформивши перед цим право власності на неіснуючі об’єкти нерухомості — житлові будинки, які нібито там знаходились ще до 1992 року.

Ці підроблені документи стали підставою для відведення земель комунальної власності на березі Дністровського лиману. Відчуження земель рекреаційного призначення відбувалося із цільовим призначенням “для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)”.

На Одещині затримали чотирьох людей за підозрою у заволодінні землею біля лиману: серед них віцемер одного з міст
Затримання віцемера Білгорода-Дністровського та його спільників. СБУ

Наразі заступнику мера та трьом співвиконавцям повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190ч. 2 ст. 209ч. 3 ст. 28 ч. 3, 4 ст. 358 КК України. Наразі триває слідство, встановлюють всіх посадовців та приватних осіб, які причетні до корупційної схеми.

2 thoughts on “Курортною землею на Одещині “приторговував” віцемер і землевпорядники – СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *