Нові можливості: Роздільнянська громада взяла участь в Urban Forum у Львові

Львів вдруге прийняв масштабний Urban Forum. Організаторами події стали Департамент архітектури та просторового розвитку Львівської міської ради спільно з ініціативою Cities4Cities | United4Ukraine у партнерстві з SALAR International. 

Захід об’єднав понад 1000 гостей, серед яких архітектори та мери міст з різних країн.

ЛьвівЯк зазначили у міськраді, Роздільнянську міську територіальну громаду на форумі представляв Олександр Соловйов, начальник відділу містобудування та архітектури Управління житлово-комунального господарства та інфраструктури Роздільнянської міської ради – Головний архітектор громади

Серед спікерів форуму були такі визначні особистості, як чилійський архітектор Алехандро Аравена, литовська архітекторка Гільма Гіліте, австрійський архітектор Андреас Гофер, головна планувальниця Британського уряду Джоана Аверлі, співзасновник міжнародного бюро Christ & Gantenbein Крістоф Гантенбайн та засновник австрійської студії Einszueins Architektur Маркус Цількер.

Lviv urban forum – майданчик, на якому обговорювали роль архітекторів та урбаністів у відбудові, розглядаючи містобудівне законодавство як в Україні, так і в інших країнах, вивчаючи випадки відбудови після катастроф у світі. Це дуже важливий захід, для країни, яка щодня потерпає від обстрілів та зазнає значних руйнувань інфраструктури.
Йшлося про міста з доступним житлом, необхідною інфраструктурою, як от системами водопостачання та каналізації, а також дорогами та зеленими зонами.
Отриманні знання від участі в форумі будуть практично використовуватися під час планування та розвитку Роздільнянської міської територіальної громади на прикладі практик різних країн Європи.
Особливо цікавою подією Urban Forum став ярмарок можливостей, де громади дізнавалися про проєкти, програми підтримки та фінансові інституції, що працюють в Україні.
Участь у форумі дала змогу Роздільнянській громаді вивчити нові підходи до планування та розвитку, обмінятися досвідом для покращення просторового розвитку та впорядкування земель.

«Отриманні знання від участі в форумі будуть практично  використовуватися під час планування та розвитку Роздільнянської міської територіальної громади на прикладі практик різних країн Європи», – зазначили у міськраді.

Львів

2 thoughts on “Нові можливості: Роздільнянська громада взяла участь в Urban Forum у Львові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *