“Барви Дністра”: картини школярів Затишанської громади відзначили у Міндовкіллі

Вже 12 років поспіль за спільної ініціативи державних та громадських організацій проводиться Міжнародний басейновий конкурс «Барви Дністра». Цей захід об’єднує всіх, хто вболіває за подальший екологічний стан річки Дністер. Щороку в конкурсі беруть участь талановиті учні Затишанського НВК під керівництвом активної та ініціативної освітянки Олени Василівни Григоренко.

Про це повідомляє офіційний сайт Затишанської громади.

ЗатишшяЗа підсумками конкурсу учениці опорного закладу Анастасія Маняк та Яна Стратан посіли друге і третє місця відповідно. Анастасія представила фотороботу, а Яна обрала номінацію «Малюнок». Нагородження переможниць відбудеться у березні.

А нещодавно, 9 лютого, їхня наставниця Олена Григоренко побувала в Києві, де стала учасницею зустрічі найкращих керівників конкурсантів із заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Михайлом Хорєвим.

Під час засідання запрошені представники з Одещини, Вінниччини, Львівщини, Івано-Франківщини та Буковини висловили свої думки щодо актуальності конкурсу та його результатів, поділилися свої досвідом та творчими надбаннями.

А далі відбулося урочисте нагородження – вручення Подяк, засвідчених підписом Міністра Міндовкілля України Романа Абрамовського «За активну участь у Міжнародному басейновому конкурсі «Барви Дністра» та вагомий внесок у формування екологічного світогляду молоді».

Затишшя«Разом з учнями ми беремо участь у конкурсі з 2009 року і дуже приємно, що кожного року в нашій школі є діти, працю яких відзначає комісія. Повірте, це нелегко, бо щоразу це не просто тема, а концепція! Тематика постійно змінюється і учневі треба докласти чимало зусиль, аби передати красу водойми, довести важливість водних ресурсів, порушити  екологічну проблему тощо. Це дуже об’ємна і кропітка робота», – розповіла пані Олена.

Олена Василівна додає, що цього разу юні учасниці конкурсу звернули увагу на стан водойми у селищі Затишшя, адже вона поступово висихає, проте ще може жити і в неї є надія на майбутнє.

«Коли ми готувалися до конкурсу, то дізналися, що керівництво Затишанської громади планує врятувати ставок. Вже навіть розроблено проект щодо відновлення гідрологічного режиму водойми та капітального ремонту дамби. Ми дуже цьому раді! Бо якщо буде в нормі довкілля, то й здоровя людей покращиться», зауважила Олена Григоренко.

Варто відзначити, що Олена Василівна Григоренко – єдина представниця районів Одеської області, яка, завдяки плідній взаємодії з учнями, змогла досягти таких високих результатів та представляти доробки з глибинки у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України. Творчі школярі  надихають вчительку на нові звершення. Тож можна впевнено сказати, що ця перемога – не остання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *