Снігова пастка: під Татарбунарами до хворої, що застрягла в заметах, викликали швидку

Впродовж доби рятувальники визволили від снігових заметів близько 1 тисячі людей. Серед них були 13 дітей. За повідомленнями ГУ ДСНС в Одеській області, рятувальні служби вилучили 385 транспортних засобів зі складних ділянок доріг.

Другий день боротьби зі стихією видався надскладним на ділянці траси Одеса-Рені між селом Білолісся та містом Татарбунари. Снігові замети подекуди сягають людського зросту, 1-2 метрів. Через засніжений спуск з гори пробратися трасою було неможливо, тому в ряд вишикувались десятки автівок.
Складні погодні умови з учорашнього вечора заблокували в машинах водіїв та їхніх пасажирів. Бранцями стихії на цілу ніч з 27 на 28 січня стали й кілька маршруток: не діставшись дому, люди чекали, поки прибудуть аварійні служби на підмогу, але й ті застрягли на півдорозі.
Лиманська ОТГ
Зранку одній літній пасажирці стало погано, для неї викликали швидку, втім, медики “екстренки” також не змогли дістатись до хворої через високі замети. Запропонував допомогу голова Лиманської громади: спочатку посадив медиків у своє авто, перевіз полем до маршрутки, звідки забрав хвору пацієнтку, і відвіз усіх разом до машини швидкої, яка вже доправила стареньку до Татарбунарської лікарні.
Василь Резніченко“Велика вдячність усім, хто допомагає людям, які потрапили в скрутну ситуацію внаслідок негоди. Від себе особисто хочу подякувати депутату Татарбунарської міської ради Марині Бондарюк, яка організувала у своєму кафе на трасі пункт обігріву і безкоштовно пригостила теплим чаєм усіх, кого стихія застала в дорозі. Люди з ночі чекають, поки їх звільнять із заметів”, – розповів Василь Резніченко.
Загалом за допомогою троса зі снігової пастки йому вдалося витягти до десяти автівок, поділився Василь Іванович. Крім нього, на місці працювали мер Татарбунар Андрій Глущенко, начальник Татарбунарського РЕМ Валентин Кравченко, правоохоронці та рятувальні служби.
ЛиманВід ранку на виїзді з міста чергували патрульні, нікого не випускали на трасу Одеса-Рені, попереджували: Одеська область у червоній зоні стихійного лиха. Багато населених пунктів – досі без світла, з учорашнього дня працівники РЕМ намагаються відновити електропостачання через обрив електродротів, обіцяють повернути світло в домівки селян до вечора 28 січня. Місцеві комунальні служби не зупиняються, продовжують розгортати шляхи від снігу.
Негода на території Бесарабії вже вщухає, на 17 годину вечора усі автівки, що напередодні застрягли у заметах, звільнені, центральні магістралі прочищені. Проте наступна доба, 29 січня, за прогнозами синоптиків, обіцяє бути нелегкою: температура повітря знизиться до -8 градусів морозу, а тому подорожувати дорогами Одещини ще не зовсім безпечно через ожеледь.
Зі свого боку, СИЛА ГРОМАД звертається до своїх читачів з проханням бути обачнішими і зайвий раз без необхідності не виїздити далеко від домівок, аби не наражати своє життя та здоров’я на небезпеку.
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *