Інна Звездун: Уряд підтримав громадськість у прагненні призупинити тиск Грузії на Україну

Втручання Грузії в українську політику – це одне з найактуальніших питань сьогодення, яке обговорюється на міжнародному рівні. Зокрема, грузинських дипломатів обурило призначення Міхеіла Саакашвілі на посаду віце-прем’єром України. Але це питання виявилося набагато глибшим і ширшим. Особисто в мене не викликає сумніву той факт, що колосальна підтримка з боку українських громадських діячів зіграла важливу роль у благополучному завершенні цієї історії.

Наша громадська організація «Фонд демократична ініціатива» не залишилась осторонь, та від усього українського суспільства ми поставили цілком розумне питання: з якою метою грузинська сторона так активно намагається вплинути на рішення української влади? Відповідь та підтримку очікували від керівництва держави та профільних міністерств. Отже, направили письмове і відео звернення до Президента України Володимира Зеленського, до Офісу Президента, до Міністерства закордонних справ України та до голови Верховної Ради України.

У травні на зв’язок з нашою громадською організацією вийшов Офіс президента. Згодом, 17 червня, ми отримали ще одну важливу офіційну відповідь від Міністерства закордонних справ. У листі МЗС міститься інформація, яка ще раз підтвердила, що «Фонд демократична ініціатива» – соціально і політично важлива організація, з правильними орієнтирами і вірно завданим вектором. Варто зазначити, український Уряд повністю підтримує погляди, викладені у зверненні, готовий до діалогу і враховує думку українців. Тож цим зверненням ми продемонстрували свою рішучість та небайдужість до нашої з вами України.

Наголошую, МЗС України своєю відповіддю, не побоюсь це сказати, фактично визнає, що громадська організація «Фонд демократична ініціатива» відіграє важливу роль у політичному житті нашої держави.  Не залишаючись байдужими у перехідний період у становленні України, ми демонструємо еталонну поведінку громадянина, українця. Швидка офіційна відповідь Міністерства закордонних справ – це не просто «відписка», це змістовна відповідь свідомій спільноті, громадськості, якій невідомий політичний нігілізм. Наша організація з кожним кроком, розкриває широкому загалу значущість громадянських цінностей в умовах трансформації суспільства та формування громадської думки.

Від імені нашої команди хочу зазначити, що кожен з нас діє «з Україною в серці», і коли на наші звернення отримуєш ґрунтовні відповіді від урядовців, розумієш: наша позиція  важлива у створенні нової держави. Впевнена, що мине ще небагато часу, і ми, небайдужі, ініціативні громадяни України, зможемо зробити багато чого, аби наше суспільство було дійсно демократичним та захищеним. Це важливо для держави, це важливо в житті кожного окремого її громадянина.

Тож, діяльність ГО «Фонд демократична ініціатива» вже отримала перші результати й визнання у вигляді діалогу з Офісом Президента та Міністерством закордонних справ України. Адже тільки в активному, живому діалозі з владою, яка вважає за необхідне йти на комунікацію з громадськістю, розвиток суспільства й становлення держави є можливим.

Саме від нас, нашої відповідальності, активності, вмінні відстоювати правду і залежить, якою буде Україна завтра.

Не зупиняємось, діємо, розвиваємось!

Авторка – Інна Звездун, очільниця ГО «Фонд демократична ініціатива»

лист

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *