Прилавки за плівкою: в Одесі працюють продовольчі ринки “Привоз” і Київський

29 квітня уряд дозволив роботу 872 ринків України на засіданні Кабміну. Тож з 1 травня 2020 року частина одеських продовольчих ринків знову працює, зокрема “Привоз” та Київський.

Основна вимога для відкриття – дотримання ринком встановлених санітарних норм: на в’їздах мають бути антисептики, всіх відвідувачів проситимуть надягти маски і перевірятимуть наявність підвищеної температури. Між покупцями та продавцем має бути встановлена захисна плівка.

Чи дотримуються цих вимог на одеських ринках, перевірило Суспільне.

Отже, вдень на вході до ринку “Привоз” був антисептик, а всі продавці торгували в масках.

Продавчиня фруктів Олена, розповіла, що через закриття на карантин довелось викинути чимало товару.

Весь товар згнив. Все викинули. Суму я не буду озвучувати, на велику суму. Бо вранці привезли товар, а ввечері нас закрили. Тому за тиждень, за 10 днів, товар весь згнив. Грейпфрути, мандарини, банани, лимон згорів весь. Викинули. Ось вам і карантин”, – поділилася Олена.

Окрім продуктових відділів на ринку були відкриті й магазини з одягом та взуттям. Вікторія – продавчиня одного з них, розповіла, що підтримує відкриття ринків.

“Сьогодні ринок перший день відкрили. Ми сиділи вдома на карантині. Людей мало, звичайно, не так, як було раніше. Супермаркети, магазини – це закриті приміщення. А тут же свіже повітря”, – розповіла Вікторія.

Відвідувачка ринку “Привоз” Яна вважає, що закуповуватись на ринках безпечніше.

Тут можна купити свіжі продукти, і, все таки, люди не так скупчені, як в супермаркетах. І дешевше. Звичайно, бажано, щоб тут порядок наводили, краще було б, не було так брудно”, – розповіла Яна.

У свою чергу, на Київському ринку, за словами директора Миколи Тягнирядно, працюють всі павільйони, крім промислових.

Всі ті постанови, які описані в постанові головного лікаря, ми їх всі виконали у повному обсязі. Це й перевірка температури, це скрізь маски, перчатки й єкран, дезобробка, через кожні 3 години”, – відзначив Микола Тягнирядно.

В Одесі відкрили продовольчі ринки
В Одесі відкрили продовольчі ринки
В Одесі відкрили продовольчі ринки
В Одесі відкрили продовольчі ринкиUA: Одеса
В Одесі відкрили продовольчі ринки
Фото –  UA: Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *