Одеська мерія виділила мільйони на неіснуючий благоустрій в Київському районі міста

Наприкінці грудня 2019 року управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало 8 договорів на проведення капітального ремонту і благоустрою на загальну суму близько 12 мільйонів гривень.

“Центр публічних розслідувань” вирішив перевірити, як йдуть справи на цих об’єктах і чи провели там ремонт насправді. Усі договори були поміщені в один день – 19 грудня. По кожному вартість капітального ремонту і благоустрою складала близько 1,5 мільйона гривень. За усіма договорами роботи мали бути виконані до кінця 2019 року.

І з’ясували наступне: усі роботи з капітальних ремонтів і благоустрою на усіх 8 об’єктах прийняті чиновниками і сплачені з бюджету. На 5 об’єктах не проводилося жодних робіт. По кожному об’єкту фірма “Комфорт універсал буд” підготувала проект, усі проекти пройшли експертизу, яку сплатило управління капітального будівництва Одеської міської ради.

Договори на підготовку проектів фірмою “Комфорт універсал буд” ніде не були опубліковані, в одній з відповідей на журналістський запит вказано, що вони не укладалися. Грошей за розробку цих 8 проектів фірма від чиновників не отримувала.

Підприємець, який через всього 8 днів після того, як зареєструвався, уклав з УКБом 3 договори на капітальний ремонт і благоустрій 3 об’єктів з 8, на загальну суму майже в 4,5 мільйона гривень, офіційно працює у фірмі “Комфорт універсал буд”. Поряд з 4 об’єктами, які мали виконати згідно договорів від 19 грудня, вже виконує роботи на великі суми фірма “Комфорт універсал буд”.

Таким чином, стверджує “ИзбирКом”, одеська влада фінансує проекти “ихтамнет”, списуючи величезні кошти на неіснуючі проекти з благоустрою міжбудинкових територій.

“На ділянці по Ільфа і Петрова, у межах будинків 31 і 31А, згідно з експертним звітом, який склало ДП “Державний науково-дослідний і проектно-дослідний інститут “НДИПРОЕКТ РЕКОНСТРУКЦИЯ””, площа, на якій проводиться благоустрій складає 800 квадратних метрів. На фото вище також видно відсутність яких-небудь робіт по благоустрою. Згідно з кошторисом, тут відбувалося наступне: За тиждень на роботи було витрачено 2850,84 людино-годин. Розібрано вручну 76,7 квадратних метра щебеневого покриття (слідів такого роду діяльності немає). Утрамбований грунт (слідів такої діяльності немає). Встановлені близько 452 метрів бетонних поребриков (не виявлені). Встановлені покриття з дрібнорозмірных фігурних елементів і плити бетонні тротуарні фігурні загальною площею 728 квадратних метрів (не виявлені). Занурено вручну і вивезені 159,53 тонн сміття. Де на цій ділянці могли розміщуватися 159,53 тонн сміття не ясно”, – повідомляє видання.

ФОТО, відео – “ИзбирКом”:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *