Медики Біляївської екстреної служби скаржаться на упередженість

Вже зараз через особливість роботи, яка передбачає безпоередні контакти з хворими, серед яких можуть бути потенційно інфіковані на коронавірус, – медики швидкої зустрічаються з випадками упередженого ставлення з боку громадян.

Про це повідомляє сайт “Біляївка.Сіті”.

Так, фельдшер з Хлібодарського, який працює в Одесі, Олександр Балакін, розповів, що навіть односельці ставляться до нього, як до прокаженого.

Транспорт не ходить, односельчани не підбирають, дивляться, як чорт на ладан, – розповів він, – ми ризикуємо, ми добу на ногах, виїжджаємо на всі виклики, а потім мусиш пішки йти 3-4 кілометри додому. Люди думають, що ми заразні. Здоровим медики не потрібні, про нас згадують тільки, коли стає погано”, – розповів він.

Крім того, медична база, де розташована служба екстренної допомоги у Біляївці, не обладнана елементарними умовами побуту: гарячої води нема, відсутні бойлер та пральна машина. Відповідно медики не можуть після зміни прийняти душ, випрати на роботі, а не нести додому  свій робочий одяг.

Між тим, ці речі вкрай необхідні саме зараз, коли щодня, щохвилини, медичні бригади наражають себе на небезпеку. Біляївські медики приходять на роботу, не пишуть заяви на звільнення, як це трапляється в інших регіонах. Залишаються вірними своєму обов’язку.

Тому видання “Біляївка.Сіті” ініціює збір коштів для придбання бойлера та пральної машинки для Біляївської районної станції екстренної допомоги. Рахунок відкрила громадська організація “Сузір’я добра”, картковий рахунок у Приватбанку, 5168742706000928 (Кубінська Оксана Вячеславівна). Можна перерахувати посильну суму та обов’язково у призначенні платежа вказати – “Для Швидкої“. Загалом треба зібрати десь близько 10000-12000 гривень.

Також, раптом серед читачів СИЛИ ГРОМАД є люди, які мають справні пральну машинку, бойлер та можуть їх подарувати Біляївській районній станції екстренної допомоги – наберіть телефон головного лікаря 0987982536 (Андрій Юрійович).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *