На Одещині за втечу з місця самоізоляції і перетин кордону затримали киянина

Правоохоронці Білгорода-Дністровського притягують до відповідальності жителя столиці за порушення правил карантину. Йому “не сиділося” на місці самоізоляції.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції в Одеській області.

Чоловіка затримали на одному з пунктів пропуску прикордонники, коли він намагався виїхати до сусідньої держави. Попередньо встановлено, що 44-річний киянин наприкінці березня приїхав з-за кордону та підписав добровільну згоду про самоізоляцію. Однак чоловік порушив правила: залишив місце самоізоляції та, не дочекавшись її закінчення, на власному автомобілі поїхав за кордон до родичів.

Відносно порушника складено протокол за статтею 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали найближчим часом будуть скеровані до суду для розгляду та прийняття рішення. Самого ж чоловіка завернули додому, сьогодні з ним зв’язалися поліцейські – він перебуває на самоізоляції.

Нагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» особи, що відвідували країни із місцевою передачею вірусу в громаді, вважаються такими, що мали контакт з хворим на зазначену хворобу, і підлягають обов’язковій ізоляції протягом 14 днів після перетину державного кордону.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України вніс зміни до свого розпорядження «Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення», закривши 115 пунктів пропуску, та ще у 28 пунктах пропуску тимчасово припинивши пішохідне сполучення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *