Труханов підтримав звернення мерів до керівництва країни: вимагають не руйнувати економіку громад

Одеський місь­кий го­ло­ва Геннадій Труханов ра­зом із ко­ле­га­ми з ін­ших об­ласних цен­трів ви­ма­г­ають вра­ху­вати по­зи­цію Асо­ці­ації міст Ук­ра­їни (АМУ) під час при­нят­тя змін до по­дат­ко­во­го за­ко­но­давс­тва, пов’яза­них з по­ши­рен­ням COVID-19.

Про це повідомили в Одеському РВ Асоціації міст України.

Як зазначається у відкритому зверненні, сьогодні органи місцевого самоврядування забезпечують виплату підвищених зарплат медикам, закупівлю ліків, масок, тестів, обладнання для лікарень, на що виділяють сотні мільйонів гривень.

Разом з цим, замість підтримки громад, як це відбувається у всьому світі, зміни до Податкового та Бюджетного кодексів позбавляють громади ресурсів” – йдеться у зверненні.

В Асоціації міст стверджують: законопроєкт 3275 від 29.03.2020 всупереч позиції президента та прем’єр-міністра, яку вони задекларували на зустрічі з мерами, ставить перед місцевою владою небувалі ризики. Так, депутати вилучають з доходів місцевих бюджетів плату за землю та майно, створюють несправедливі умови для бізнесу, позбавляють громадян коштів від оренди паїв, таким чином забезпечують окремому великому бізнесу надприбутки коштом податків в бюджети всіх рівнів.

У разі прийняття цього та подібних законопроектів, громади не матимуть грошей на виплати зарплат медикам, вчителям, соціальним працівникам, вихователям, працівникам транспорту та ЖКГ, – переконують в АМУ.

Тому мери українських міст вимагають до голосування в Парламенті законопроекту 3275 провести засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики та врахувати пропозиції Асоціації міст України, надані президенту, уряду, народним депутатам України 23 березня 2020 року.

Відкрите звернення підписали понад два десятки мерів українських міст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *