У Чорноморську гальмують другий етап медичної реформи. ВІДЕО

У Черноморській міській раді відбулась робоча нарада представників медичної сфери з виконкомом Чорноморської міськради. Головне питання зустрічі – другий етап запровадження медичної реформи. 

Поряд з цим обговорювали і фінансування медичних закладів міста, повідомляє сайт 04868.

Ініціювала проведення заходу очільниця відділу охорони здоров”я Чорноморська Ірина Проскура. Серед присутніх також були профільний заступник міського голови Ігор Лубковський, керівники медзакладів.

На нараді обговорювалось питання готовнрості лікувальних закладів Чорноморська до укладання угод з Національною службою охорони здоров”я України (НСЗУ).

Нагадаємо, що з 1 квітня усі українські отримають безкоштовний гарантований пакет медичних послуг. Всього їх 27. Вони доступні і безкоштовні, – це передбачено проектом постанови Кабінету міністрів.

Проте, як з”ясувалося під час наради, Чорноморська лікарня подала документи тільки на 8 послуг з можливих 27.

Про це заявила директорка медичного закладу Олена Кузарь.

Це говорить про те, що у випадку підписання договорів НСЗУ з Чорноморськимим медзакладами, фінансова підтримка від держави можлива тільки по вказаним 8 послугам.

Також існує вірогідність того, що Нацслужба не укладе угоди з медзакладами Чорноморська – лікарні мають бути оснащені необхідним обладнанням, ліками, мати фахівців відповідної кваліфікації та рівня практики. Інакше вони не отримають фінансування, а кошти на їхнє утримання повинна буде виділити місцева влада!

А для бюджета Чорноморська це справжня катастрофа, адже коштів і так ледь вистачає.

Відзначимо, що на підготовку до запровадження другого етапу реформи медицини і укладанню договорів з НСЗУ медзакладам був відведений цілий рік часу.

Але на зборах стало відомо, що керівниця Чорноморської лікарні Олена Кузарь не підготувала усі необхідні звіти і розрахунки об”єму доходів.

Очільниця Чорноморського відділу охорони здоров”я Ірина Проскура вважає, що це халатне ставлення до роботи з боку директора. Тому поставила завдання до понеділка, 17 лютого, надати чіткі розрахунки об”ємів доходу, які некомерційні підприємства мають отримати від НСЗУ за 9 місяців 2020 року.

Як зазначила пані Ірина, ці заходи спрямовані на порятунок ситуації з фінансуванням. Так як медична допомога дя населення є пріоритетним напрямком місцевої влади.

Більше – у ВІДЕО від 04868:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *