Голова Тузлівської ОТГ вдруге повернулась на роботу через суд

Одеський окружний адміністративний суд ухвалою від 24 грудня визнав протиправними дії й рішення Тузлівської сільської ради про дострокове припинення поовноважень голови ради Лариси Корнован-Мойсеєнко.

Про це повідомив пресцентр Тузлівської ОТГ на своїй офіційній сторінці у Фейсбук.

Напередодні нового року, 28 грудня, очільниця громади повернулась на роботу, на якій вимушено була відсутня з осені 2018 року, – через рішення сільської ради і тривалу судову тяганину. І навіть встигла прибрати свій робочий кабінет, який виявився захаращеним після тимчасового керівництва.

Втім, історія з відстороненням голови може мати продовження: за інформацією пресцентру, депутати вісторонили Ларису Корнова-Мойсеєнко вже втретє, – на “таємній” сесії 26 грудня.

“Довго не розмірковуючи, секретар терміново і таємно (вночі) зібрав виключно потрібних йому депутатів, не увідомивши всіх депутатів ради, і 26 грудня о 20.00 провів термінову позачергову “нічну” сесію, на якій і премію секретарю затвердили потрібного розміру і знову звільнили сільського голову Корнован-Мойсєєнко Л.Ю з посади… за прогули… як то кажуть наперед, щоб в папці папірець готовий лежав”, – повідомили в пресцентрі громади.

Зазначимо, конфлікт між депутатами і головою  громади виник восени 2018 року, коли рішенням сесії голову Тузлівської ОТГ відсторонили від роботи. Після цього почались тривалі судові справи, акції проексту місцевих жителів, а виконував обов”язки голови на час її відсутності секретар сільської ради. Після того, як очільниця громади через суд довела безпідставність рішення сільради про відсторонення від роботи, депутати відсторонили її вдруге: влітку 2019 року. Однак, зараз виграно й цей суд.

СИЛА ГРОМАД слідкує за перипетіями в Тузлівській ОТГ і повідомлятиме читатачам про наступні події з життя громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *