Доленосне рішення: село Приморське вирішило приєднатися до Лиманської ОТГ

13 жовтня в селі Приморському Татарбунарського району на Одещині відбулися громадські обговорення стосовно визначення подальшої долі населеного пункту.

У місцевому будинку культури зібралося близько 250 чоловік, люди терпляче вистояли довжелезну чергу на реєстрацію, яка почалася об 11:30 і тривала близько 2 годин.

У порядку денному були знайомі питання: з ким хотять поєднати своє майбутнє мешканці Приморського – з Лиманською ОТГ чи з Татарбунарами? Ще один варіант відповіді – ні з ким з сусідів не об’єднуватися.

Головувати на зборах доручили місцевому фермеру Володимиру Плачинді,  секретарем обрали активіста Артема Ткаченка.

Першим взяв слово голова Приморської сільради Олег Чабаненко. Він закликав односельців не схибити в своєму виборі, і наголосив на тому, що не треба поспішати і почекати ще, нікому не надавати згоду на об’єднання. Зал досить гучно відреагував на таку пропозицію: люди вимагали розпочати процедуру голосування, дотримуватися регламенту і не затягувати цей процес.

Лиманська ОТГ

Кожен, хто бажав виступити, мав доступ до мікрофону. Люди висловлювали власне бачення подальшого існування громади або у складі Лиманської ОТГ, або самостійно. Не пролунало жодного побажання об’єднуватися з містом Татарбунари.

Пізніше почалося поіменне голосування. Секретар Приморської сільради Ірина Іваненко зачитувала прізвища, ім’я, по-батькові кожного зареєстрованого громадянина села Приморське, і кожен вигукував «Лиман (Золокари)» або «Приморське (Шагани)». Слово «Татарбунари» не пролунало жодного разу.

В результаті поіменного голосування виявилося, що за приєднання до Лиманської громади зголосилися 171 житель Приморського, не прагнуть змін 49 чоловік.

Таке рішення приморців привітав голова Лиманської об’єднаної громади Василь Резніченко:

Щиро радий бачити приморців в Лиманській ОТГ, вважаю це кращим підтвердженням того, що ми рухаємось у вірному напрямку. І хай наші зміни за 2 роки невеликі, але вже відчутні. Прагнемо зробити ще більше! Запрошую всіх доєднуватись до нашої команди, переконаний, що разом з приморцями продовжимо міняти життя на краще. У нас одна земля, спільна історія, курортний потенціал, ми і друзі, і одна сім’я. Тому моє бачення: тільки спільно вирішимо свої проблеми і разом досягнемо потужного розвитку”, – повідомив голова громади на своїй сторінці у Фейсбук.

Тепер – слово за депутатами Приморської сільської ради. Протягом 10 днів вони мають зібратися на сесію і зафіксувати результат волевиявлення людей щодо приєднання до Лиманської ОТГ офіційним рішенням.

Дату сесію оприлюднять трохи згодом. Мешканці Приморського провідомили кореспонденту СИЛИ ГРОМАД, що вони теж мають намір відвідати цю сесію, і простежити за тим, аби депутати не знехтували волевиявленням більшості.

Згідно з перспективним планом, узгодженим Одеською ОДА, до Лиманської об’єднаної громади мають приєднатися, крім Приморського, села Рибальське та Вишневе.

Приморське

Авторка – Вікторія Алєксєєнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *