Замкнула в хаті й поїхала: 5-річний хлопчик шукав маму на Одещині

Понад 20 годин поліція шукала матір 5-річного хлопчика на Одещині. Напередодні малюка вночі побачили випадкові люди в селі Ясеново Друге, що на Любашівщині.

Дитина йшла сама селом босоніж та була напівроздягнена. Хлопчика поліцейські забрали до районної лікарні. Попри свій вік, дитина не говорить, тож розповісти правоохоронцям, чому він опівночі сам ходив селом, не зміг.

“Він розуміє, де перебуває, розуміє, що діти, розуміє, коли його годують, розуміє, коли його звуть, коли до нього звертаються, але в цілому він трошки заляканий”, – розповів про стан дитини в.о. головного лікаря Любашівської ЦРЛ Дмитро Фомін.

Поліцію викликала голова Ясенівської сільської ради і лише на другий день знайшли матір. 26-річна жінка була геть в іншому селі, а дитину замкнула в хаті без води та їжі. Хлопчика оглянули лікарі, а з матір’ю поліція проводить бесіду. Уже відомо, що вона тієї ночі поїхала зі своїм знайомим “погуляти”.

Буде штраф близько тисячі гривень. Скоріш за все, буде вирішене питання щодо позбавлення батьківських прав цієї матері“, – повідомив т.в.о. начальника Любашівської поліції Олександр Мазуренко.

В поліції не виключають, що ставитимуть питання про позбавлення матері батьківських прав щодо дитини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *