Загрузлі в багнюці: випускники, що їхали на ЗНО, мало не пропустили іспит

Випускники Захарівського району мало не запізнилися на зовнішнє незалежне оцінювання з історії України. Про це повідомила “Трасса Е-95”.

Їхній автобус прямував до Подільська, виїхавши о 7 годині ранку. Це, кажуть освітяни, був найкращий час, аби дістатися бездоріжжям до місця призначення, трохи відпочити від важкої дороги та погодувати дітей перед іспитом.

Між тим, цього разу автобус втрапив у скрутну ситуацію: між селами Карабаново і Кошарка дорогу перекрила маршрутка, яка рухалась у бік Одеси і застрягла в багнюці. Вчителю історії, який супроводжував групу випускників, довелося викликати на місце районний підрозділ рятувальників.

Тим часом, водії автобусів не чекали прибуття рятувальників і почали самостійно вибиратися з багнюки, адже хвилювалися, що діти запізняться на запланований іспит з ЗНО. Спочатку шкільний автобус витяг маршрутку, а потім пробрався через небезпечну ділянку самотужки. Прибулим на місце рятувальникам вже довелося витягати з халепи хіба що застряглі автівки.

У результаті, абітурієнти дісталися до Подільська вчасно, і таки встигли на ЗНО. Тим часом, батьки школярів обурені ситуацією:

Навіщо організовувати ЗНО в місті, з якими нема нормального дорожнього сполучення? Адже навіть у суху погоду дітям доводиться трястись в запорошеному автобусі майже 2 години. Не кажучи вже про дні, коли в районі падають дощі”, – скаржаться батьки.

Варто відзначити, що випускникам Захарівського району для складання ЗНО довелося їхати до Подільська аж шість разів – два на проне тестування, і чотири – на заключну частину тестів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *