Таїровська ОТГ виділила на медобладнання для нової амбулаторії в “Райдужному” 13 млн гривень

Одним з пріоритетних завдань після створення ОТГ місцева влада вважає організацію системи охорони здоров’я своїх мешканців та ефективне функціонування медичних установ на території Таїровської громади.

Одне з першочергових завдань — введення в експлуатацію Амбулаторії сімейної медицини в житловому масиві  “Райдужний”. Її відкриття планується на День медичного працівника, який відзначатимуть 16 червня.

У програмі розвитку Таїровської ОТГ на придбання медичного обладнання для амбулаторії загальної практики сімейної медицини в “Райдужному” закладено 13 мільйонів гривень. Закуплене обладнання має відповідати всім вимогам Міністерства охорони здоров’я України, зараз ще триває підготовка для проведення тендеру.

Також, паралельно відкриті вакансії – бо сімейних лікарів та кваліфікованого медичного персоналу у новій амбулаторії, що обслуговуватиме 30-тисячний мікрорайон, ще не вистачає.

Наразі на території Таїровської громади медичних установ лише три:

▪️Таїровська амбулаторія (діюча)
▪️ФАП у Сухому Лимані (діючий)
▪️Амбулаторія в Райдужному (відкриття заплановане на 16 червня)

Нагадаємо: нову амбулаторію в найбільшому житловому масиві Таїровської громади – “Райдужному”, презентували під час створення ОТГ, ще наприкінці 2017 року. Для її потреб виділений цілий поверх в одній з новобудов, там є 12 кабінетів для лікарів сімейної медицини, маніпуляційна, та реєстратура. Це приміщення було одразу передано забудовником на баланс Таїровської селищної ради, виготовлена вся необхідна документація. Однак через те, що робота місцевої ради після виборів фактично була заблокована, місцева влада не могла ефективно працювати з коштами субвенції, які мала б спрямувати на охорону здоров”я. Справи “зрушили” з мертвої точки лише на початку 2019 року: коли депутатський корпус почав збиратись на сесії і вирішувати стратегічні для громади питання, зокрема й ті, що пов”язані з фінансуванням освіти та медицини.

радужний

Крім того, в перспективі планується створення комунального підприємства з метою забезпечення функціонування всіх медичних установ на території Таїровської громади. Передбачено будівництво фельдшерсько-акушерських пунктів в інших населених пунктах ОТГ та житлових масивах за рахунок субвенцій державного бюджету, що виділяються на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Найближчим часом запланований ремонт приміщень у Таїровській амбулаторії та у фельдшерсько-акушерському пункті Сухого Лиману, а новий ФАП незабаром з’явиться і в  Червоному Хуторі.

Автор – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *