Про бюджет – в деталях: Татарбунарський район отримав на свої проекти 10 млн гривень

На позачерговій сесії Одеської облради, яка відбулася 22 лютого 2019 року, з додаткових коштів бюджету було виділене фінансування для кількох проектів Татарбунарського району, загальною сумою понад 10 млн гривень.

Як повідомила прес-служба Татарбунарської РДА, за сприяння голови Одеської ОДА Максима Степанова були ухвалені пропозиції щодо соціально-економічного розвитку району, які надав голова Татарбунарської РДА Руслан Пітак, депутат обласної ради Трифон Антов, голова Лиманської ОТГ Василь Резніченко.

В результаті Одеська обласна рада погодила фінансування низки важливих для татарбунарців проектів.

Серед них – капітальні ремонти, а саме заміна старих вікон та дверей в школах сіл Баштанівка, Дельжилер, Вишневе, Рибальське, Жовтий Яр, Глибоке, Струмок, де також зроблять ремонт всього корпусу будівлі. А ще в дитячому садку села Дельжилер, в який додатково закуплять нову побутову техніку – всього планується видатків на суму 2 мільйони 567 тисяч гривень.

Також  1,5 млн гривень область виділила на придбання реанімаційного автомобіля для Татарбунарської центральної районної лікарні. Крім того, одразу після початку будівництва нової Вишнівської амбулаторії, медики отримають легковий автомобіль Renault Duster, вартістю 500 тисяч гривень.

Не оминули увагою й розвиток спорту. Так, на багатофункціональний спортивний майданчик на базі дитячого табору «Зорька» вже запланований 1 мільйон 600 тисяч гривень, і це лише половина загальної суми, так як 50% витрат беруть на себе Татарбунарська міська рада та сільські ради району. Загальна ж вартість проекту складає 3 мільйони 200 тисяч гривень.

стадіон

Крім того, на капітальний ремонт Будинку культури в селі Дельжилер (колишня Дмитрівка) виділено 1,5 мільйони гривень. А Лиманська ОТГ отримає 1 мільйон 326 тисяч гривень на капітальний ремонт адмінбудівлі, яка має стати затишним помешканням для сімейних лікарів.

У рамках реформи сільської медицини, ініційованої Президентом України Петром Порошенком, очікується придбання 5 спеціальних медичних автомобілів Renault Duster для амбулаторій в селах Дивізія, Дельжилер, Лиман, Струмок та Білолісся.
Кожен сімейний лікар в селі має отримати комплект телемедичного устаткування, що підніме сільську медицину на абсолютно новий рівень.

Як розповів СИЛІ ГРОМАД Руслан Пітак, голова Татарбунарської РДА, за останні кілька років “ніхто стільки уваги не приділяв цьому району”. Потужна фінансова підтримка стала можлива завдяки Президенту та голові Одеської ОДА, які взяли курс на  розвиток територій міст та громад.

Те, що ми робимо, спільною командою з депутатом Одеської облради Трифоном Антовим, головою Лиманської ОТГ Резніченком – це крок за кроком, всі разом відроджуємо колишню славу Татарбунарського району, який колись процвітав, а зараз занепадає. Буде ще більше стратегічних проектів, я їх поки не озвучую, щоб не казали пообіцяв – і не зробив. А вже в цьому році ми зробимо великі успіхи. До речі, один з п’яти нових автомобілів для сільських амбулаторій поїде до Лиманської ОТГ”. 

В Татарбунарському районі на сьогодні створені дві об’єднані громади – Лиманська і Тузлівська ОТГ. Через внутрішні протиріччя восени 2018 року у Тузлівській громаді депутати відсторонили від посади голову Ларису Корнован-Мойсеєнко. Поки справа застрягла у судах, тимчасово виконує обов’язки керівника секретар ради. І це не кращим чином впливає на її життя. Доки громада, – зауважує голова райдержадміністрації, – живе собі відокремлено, і не вирішує свої проблеми, долучаючи місцеву владу, на економічний і соціальний розвиток сподіватись марно.

Мене запитують, чому серед проектів немає Тузлівської ОТГ, – пояснюю: вони зі мною не виходять на зв’язок, не співпрацюють ні з районною владою, ні з обласною. Наведу приклад: Василь Іванович Резніченко, голова сусідньої Лиманської ОТГ – він же мені не дає спокою, майже щодня буквально виносить мені двері з петлями, зі своїми проектами! А  тузлівські – відсторонились, ніхто не дзвонить, не пише, нікому нічого не потрібно. Це дуже показово, коли є керівник, який переживає за свій район чи громаду, не стоїть на місці, тоді в будь-якому разі позитивні зрушення йдуть. А коли чекаєш з моря погоди – нічого не буде”, – поділився Руслан Пітак.

Крім того, за рахунок державних коштів в Татарбунарському районі планують зводити 2  футбольні поля зі штучним покриттям: на території школи в селі Дельжилер та в парку міста Татарбунари. Вже підписані договори з підрядними організаціями, а роботи розпочнуть наприкінці березня 2019 року.

Обидва проекти здійснюються на умовах співфінансування: 750 тисяч отримано на кожен з державного бюджету, за підтримки Максима Степанова, для Дельжилерської школи 50% необхідної суми – надаються з обласного бюджету.

питак

На фото: голова Лиманської ОТГ Василь Резніченко, депутат Одеської ОДА Трифон Антов, голова Татарбунарської РДА Руслан Пітак.

Автор – Оксана Піднебесна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *