В Ізмаїлі відбувся семінар для фахівців водної галузі

14-15 лютого в Ізмаїльському управлінні водного господарства пройшов семінар з питань інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом. Його організатором виступило Басейнове управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю. 

Під час семінару спеціалісти розглянули  зміни у напрямках роботи, структури та пріоритетні завдання згідно з Положенням про БУВР річок Причорноморя та нижнього Дунаю. А також підвели підсумки роботи відділів та служб водних ресурсів у підвідомчих організаціях БУВР за 2018 рік.

Важливим у навчанні фахівців стала стратегія розробки плану управління річковим басейном згідно Постанови КМУ № 336 та досвід країн ЄС. Крім того, важливим питанням стало визначення масивів поверхневих вод згідно з новою методикою Мінприроди (Наказ № 5 від 14.01.2019) та фактичне визначення масивів в РБР Причорномор’я.

В Одеській області розроблятимуть нові режими роботи водосховищ та здійснюватимуть паспортизацію ставків. На семінарі також йшлося про спецводокористування, особливості для водокористувачів та сільськогосподарських підприємств.

Крім того, згідно з новим законодавством, моніторинг водних об’єктів має здійснюватись згідно вимог Водної Рамкової Директиви. 

Автор – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *