Як змінити постачальника газу? Навчання для громад Одещини проводить Асоціація міст України

З кінця минулого року і в січні 2022 року регіональні консультанти Асоціації міст України в Одеській області проводять виїзні зустрічі з громадами на тему «Новели ринку газу як інструмент заощадження для мешканців територіальних громад». Відбулося вже чотири зустрічі- міні-навчання – в Усатівській, Нерубайській, Великобуялицькій та Овідіопольській ОТГ. 
Про це повідомляють в Одеському РВ Асоціації міст України.
Овідіополь17 січня команда консультантів на чолі із В’ячеславом Демченком, виконавчим директором Одеського регіонального відділення Асоціації міст України, провели презентацію, розроблену аналітичним відділом АМУ «Новели ринку газу як інструмент заощадження для мешканців територіальних громад».
Заступник директора Юрій Ямковой докладно розповів про ринок газу України, як громадяни можуть змінити постачальника,  не виходячи з дому, та пояснив, що означає поняття “постачальник останньої надії”.

Під час доповіді наводив приклади механізмів для заощадження для мешканців територіальноі громади.

рейтингОсновними думками, які хотів донести до присутніх спікер, були:
– наскільки важливо розуміти складові ринку газу,
– як працює ринок газу,
– як змінити постачальника газу,
– на що варто звернути увагу при виборі постачальника,
– чому важливо вчасно передавати показники лічильника та своєчасно проводити оплату за спожитий газ.
Нагадаємо, громади отримали з державного бюджету мільярди гривень субвенції для компенсації різниці в тарифах, що спрямовується на погашення заборгованості підприємств теплопостачання за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз» України.
Оксана ПіднебеснаУ заходах від АМУ беруть участь представники структурних підрозділів організів місцевого самоврядування, старости старостинських округів громади. Мова йшлася про актуальні питання життєдіяльності територіальної громади, пошук шляхів розв’язання проблемних питань у ключових сферах, котрі важко вирішити на місцевому рівні.
Селищний голова Лідія Савельєва подякувала гостям за таку актуальну на даний час інформацію та попросила присутніх донести почуте до мешканців громади.
ДемченкоВиконавчий директор В’ячеслав Демченко нагадав присутнім про діяльність Асоціації міст України, яка цьогоріч відзначає вже 30 річницю з часу заснування та налічує в своїх лавах 969 територіальних громад, з них 37 – на Одещині.
Консультантка регіонального відділення з бюджетних питань Світлана Осадчук розповіла про ключові досягнення в захисті інтересів громад у 2021 році.
А консультантка з питань комунікації Оксана Піднебесна повідомила про важливість максимального донесення інформації від місцевої влади до жителів громади, задіяння різних платформ, “аби кожен мешканець відчув, побачив і переконався, що влада працює на потреби своїх жителів. Для цього потрібно доступно пояснювати усі кроки влади, – і не просто чути один одного, а взаємодіяти”.
Наступна зустріч відбудеться 25 січня у Захарівській селищній раді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *