Мінкульт схвалив заявку на внесення Аккерманської фортеці до попереднього списку ЮНЕСКО

Науково-методична рада з питань охорони культурної спадщини Міністерства культури України схвалила заявку на внесення Аккерманської фортеці (об’єкту “Тира-Білгород”) до Попереднього списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Про це на своїй сторінці в мережі “Фейсбук” повідомив начальник управління туризму, рекреації і курортів Одеської облдержадміністрації (ОДА) Олександр Шека. Наступним кроком стануть формальні підготовчі заходи і скерування відповідного подання до штаб-квартири ЮНЕСКО в Парижі.
Включення до Попереднього списку – це великий і важливий крок на шляху до поставленої мети: Аккерманська фортеця повинна бути в списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО”, – переконаний посадовець.
Він підкреслив, що подібний статус дає об’єкту низку серйозних переваг. Зокрема, додаткові гарантії збереження цілісності унікальних культурних комплексів, сприяє їх популяризації, забезпечує моніторинг і контроль за станом об’єктів, а також пріоритетність у залученні фінансових коштів для їх підтримки, в першу чергу, з Фонду всесвітньої спадщини.
Вже дуже багато сказано і написано про неперевершену історичну цінність і неймовірна значущість Аккерманській фортеці. Ця пам’ятка є нашою гордістю і однією з найкрасивіших перлин Одещини”, – заявив Олександр Шека.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *