ЦВК призначила на червень перші вибори в чотирьох ОТГ Одеської області

Центральна виборча комісія призначила на червень 2019 року перші вибори в чотирьох об’єднаних громадах Одеської області. Про це повідомляється на офіційному сайті Центрвиборчкому. Вибори в цих територіальних одиницях були скасовані у зв’язку з дією в Україні воєнного стану.
Згідно з рішенням, прийнятим 20 квітня на черговому засіданні ЦВК, виборчий процес перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і, відповідно, їхніх керівників, стартує 11 травня 2019 року.
Самі вибори призначені на неділю, 30 червня.
«Комісія зазначила, що у зв’язку з Указом Президента України від 26 листопада 2018 «Про введення воєнного стану», затвердженим Законом України, який набрав чинності 28 листопада 2018 року, територіальні виборчі комісії у Вінницькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях, які здійснювали організацію підготовки та проведення перших місцевих виборів 23 грудня 2018 року в відповідних регіонах України, в зв’язку з введенням воєнного стану на цих територіях припинили (не здійснювали) подальше виконання заходів щодо реалізації етапів виборчого процесу», – йдеться в повідомленні ЦВК.
В Одеській області вибори відбудуться у Великоплосківській ОТГ Великомихайлівського району, Великобуялицькій ОТГ Іванівського району, Визирській ОТГ, що утворена в Лиманському районі, – де вони були скасовані раніше.
А також перші вибори нової об’єднаної громади відбудуться у Зеленогірській ОТГ, що в Любашівському районі, – процес об’єднання напередодні громаді погодила Одеська ОДА, а потім й Кабмін.
Разом з тим, відповідно до Порядку призначення перших місцевих виборів, якщо перші місцеві вибори повинні проводитися в період, на який було введено військовий стан, ЦВК приймає рішення про призначення перших місцевих виборів після закінчення періоду дії воєнного стану.
Так, крім чотирьох одеських ОТГ, перші вибори пройдуть ще в 62 об’єднаних громадах інших регіонів.
 Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *