Децентралізація в дії: місцеві бюджети продовжують зростати

З початку 2019 року до місцевих бюджетів надійшло 40,4 млрд гривень. У січні-лютому 2019 місцевих бюджетів надійшло 40,4 млрд грн. Це на 22,6%, або на 7,5 млрд гривень перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

Про це повідомляють у Державній фіскальної службі України. У лютому до місцевих бюджетів платниками податків направлено 22,1 млрд грн. У порівнянні з лютим минулого року, надходження зросли на 23,5%, або на 4,2 млрд грн. З початку року до зведеного бюджету надійшло 38,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Це на 22,9%, або на 7,2 млрд грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Надходження податку на доходи фізичних осіб в лютому склали 20,8 млрд гривень. У порівнянні з лютим минулого року, ці надходження зросли на 23%, або на 3,9 млрд грн.

Нагадаємо, децентралізація – це державна реформа, ініційована Президентом України Петром Порошенко, яка передбачає передачу повноважень і фінансів від державної влади якомога ближче до людей – органам місцевого самоврядування. Збільшення місцевих бюджетів дає можливість громадам самостійно розпоряджатися грошима і витрачати їх на необхідні потреби – ремонтувати садки, школи, будинки культури та інші інфраструктурні об’єкти, для розвитку своїх громад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *