Через прорив каналізації у Білгород-Дністровському терміново скликали виконком

В Білгороді-Дністровському екстрено виділили гроші для ліквідації аварії на каналізаційному колекторі

22 лютого, в Білгороді-Дністровському пройшло термінове засідання виконавчого комітету для вирішення проблеми, котра виникла на каналізаційному колекторі по вулиці Кишинівській. На цьому колекторі виникла аварія, яка загрожує екологічній безпеці міста. 

Єдиним питанням порядку денного стало виділення коштів з резервного фонду в розмірі 200 тис. гривень на першочергові роботи з ліквідації аварії.

Член виконкому Сергій Ростиков висловив пропозицію звернутись до міськради, щоб передбачити в міському бюджеті 500 тисяч гривень для ліквідації аварії, оскільки коштів резервного фонду не вистачить. На даному етапі для ремонту колектору потрібно 290 тисяч гривень.

Інший член виконкому Василь Кащі наголосив, що міська влада не повинна зупинятись на аварійному ремонті колектору, а почати також ремонт каналізаційно-насосної станції №2. Крім того, потрібно матеріально заохотити комунальників, котрі працюють на місці ліквідації наслідків.

Як повідомила міський голова Алла Гінак, реконструкцію КНС-2 та колектору по вул. Кишинівській вже планувалося провести за допомогою співфінансування з державного бюджету, але проект не вдалося реалізувати.

«Два роки тому в Державний фонд регіонального розвитку були закладені 22 млн гривень, з урахуванням нашого співфінансування, і достатньо великий об’єм робіт можна було б провести. Але ми стикнулися з двома учасниками торгів, які двічі через Антимонопольний комітет скасовували торги, які відбулися, і у зв’язку з тим, що обидва хотіли прийняти участь, звинувачуючи один одного в якихось порушеннях. Зрештою рік завершився і наші гроші були перенаправлені на інші об’єкти Одеської області і в минулому році до цього питання вже ніхто не повертався», – зазначила міський голова.

Після проведення обговорень члени виконкому підтримали виділення коштів з резервного фонду на першочергові заходи на колекторі. Також виконком звернеться до депутатів із пропозицією виділити до резервного фонду 500 тисяч гривень та кошти на ліквідацію аварії.

Нагадаємо, аварійна ситуація на каналізаційному колекторі по вулиці Кишинівській виникла 20 лютого та вимагає заміни 185 метрів труб. Цими роботами займаються лише 5 співробітників місцевого водоканалу. В бюджеті розвитку міста на 2019 рік закладені 3 мільйони гривень на проведення капітального ремонту КНС №2 та колекторів по вул. Кишинівській. Оскільки цих коштів недостатньо, профільний заступник міського голови звернеться до міської ради з пропозицією виділити ще 3 мільйони гривень.

Автор – Роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *